אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת שוקולד גינס

היא פרווה, אין בה שוקולד אמיתי, ולמרות זאת היא הוכתרה כאחת מעוגות השוקולד היותר עסיסיות ומפתיעות - והכל בזכות השימוש בבירה האירית הכהה ובקרם קוקוס

|mako אוכל| פורסם07:40
שוקולד, גינס (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.1229reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לעוגה (תבנית אינגליש קייק חד פעמית):

  • 2 ביצים בגודל L
  • כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר
  • חצי כוס שמן קנולה
  • 100 מ"ל קרם קוקוס
  • 100 מ"ל בירה גינס
  • 2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח תופח (או כוס וחצי קמח לבן רגיל וכפית וחצי אבקת אפייה)
  • שלושת רבעי כפית אבקת סודה לשתייה

לקרם (אופציונלי):

  • 50 גרם שוקולד מריר, מפורק לקוביות
  • רבע כוס (50 מ"ל) קרם קוקוס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.

2טורפים בקערה את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה ומעט תפוחה.

3מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף.

4מוסיפים קרם קוקוס ובירה, ומערבבים.

5מוסיפים את הקקאו, הקמח ואבקת הסודה לשתייה.

6מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

7מעבירים לתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

8מכינים את הקרם: בקערה חסינת חום מחממים במיקרוגל את קוביות השוקולד וקרם הקוקוס בפולסים קצרים.

9מוציאים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה חלקה וקרמית. מצפים את העוגה ומגישים.

* העוגה עם הקרם נשמרת במקרר כשלושה ימים.

>> לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת קינמון, קפה ופקאן סיני

תגיות:קרן אגם
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il