אוכל
אוכל
ממחר דיאטה

עוגיות מנדיאנט אגוזים

לא משתגעים על עוגות עם פירות יבשים? הנה הפיתרון המושלם ללהיות עם ולהרגיש בלי: עוגיות חגיגיות שיכבשו גם את המבוגרים וגם את הילדים. מצפים בשוקולד ומקשטים בכיף בכל אגוז או פרי יבש שאוהבים

|mako אוכל| פורסם07:11
עוגיות מנדיאנט (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.5100reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (35 מנות):

לעוגיות:

  • 120 גרם חמאה, רכה
  • 70 גרם (חצי כוס ועוד כף) אבקת סוכר
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 2 חלמונים
  • 150 גרם (כוס ועוד כף) קמח
  • 70 גרם פקאנים קלויים וטחונים, או אגוזי מלך טחונים
  • קורט מלח

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר, חלב או לבן, קצוץ
  • תערובת אגוזים ופירות יבשים לקישוט (פיסטוקים, אגוזי מלך, פקאנים, שקדים, חמוציות, צימוקים, קליפות הדרים וכו')

אופן ההכנה:

1מכינים את העוגיות: בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה (או במעבד מזון), מקרימים את החמאה הרכה עם אבקת סוכר ותמצית וניל כ-2 דקות עד לקבלת קרם רך. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד להטמעה.

2מוסיפים קמח, אגוזים טחונים ומלח, ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקירור לשעתיים.

3לשים קלות את הבצק עד לריכוך ומרדדים על משטח מקומח קלות לעלה בעובי של כ-3-4 מ"מ.

4קורצים מהבצק עוגיות עגולות בקוטר של כ-5 ס"מ ומסדרים במרווחים על שתי תבניות אפייה.

5מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את העוגיות כ-12 דקות עד להזהבה, מצננים היטב.

6מכינים את הציפוי: מסדרים על משטח העבודה סוגים שונים של אגוזים ופירות יבשים לקישוט.

7ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על גבי בן מארי. מורחים על כל עוגייה מעט שוקולד בעזרת כפית קטנה, ומעטרים באגוזים ובפירות יבשים מסוגים שונים (במידה והשוקולד המומס מתקשה תוך כדי עבודה, החזירו אותו שוב לחימום קצר להמסה).

8מניחים להתייצב בטמפרטורת החדר או בקירור קצר במקרר, ומגישים.

* שומרים את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו קאפקייקס וניל עם קצפת ותותים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il