המצרכים :לבצק:
למלית:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה, מעבדים קמח, אבקת אפייה, קינמון, סוכר חום ומלח. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק קטנים. מוסיפים חלמון ומים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקירור לשעה. 2לשים את הבצק עד לריכוך, מקמחים קלות ומשטחים אותו בעזרת הידיים על תחתית תבנית מלבנית בגודל 20x30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מקררים לחצי שעה. 3מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את תחתית הבצק כ-12-15 דקות עד שתהפוך לאפויה למראה ותפוחה מעט. מניחים בצד לצינון קצר. 4מכינים את המלית: מערבבים בקערה את החמאה המומסת עם סוכר חום, מייפל, ביצים ותמצית וניל. יוצקים את המלית על תחתית הבצק ומפזרים מעל את אגוזי הפקאן. 5אופים כ-30-35 דקות עד שהפאי הופך זהוב, תפוח ומפיץ ריח אגוזי. מצננים לכמה שעות עד להתייצבות, חותכים לפרוסות וזוללים. לבלוג של ענבל –פיית העוגיות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |