אוכל
אוכל
ממחר דיאטה

אצבעות פאי פקאן וסוכר חום

בלי עיצוב מורכב, בלי אפייה עיוורת ובלי יותר מדי סיבוכים: דאגנו לכם לאצבעות פאי פקאן מטריפות שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש. היינו אומרים לכם קחו אצבע, אבל אתם תרצו את כל היד

|mako אוכל| פורסם07:52
אצבעות פאי פקאן וסוכר חום (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.5130reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 150 גרם (כוס ועוד כף) קמח
  • רבע כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית קינמון (לא חובה)
  • 45 גרם (3 כפות) סוכר חום כהה
  • קורט יפה מלח
  • 120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 חלמון
  • 1 כף מים

למלית:

  • 50 גרם חמאה, מומסת
  • 80 גרם (שליש כוס) סוכר חום כהה
  • 100 מ"ל (חצי כוס) סירופ מייפל אמיתי
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 גרם (2 כוסות) אגוזי פקאן טבעיים

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה, מעבדים קמח, אבקת אפייה, קינמון, סוכר חום ומלח. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק קטנים. מוסיפים חלמון ומים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקירור לשעה.

2לשים את הבצק עד לריכוך, מקמחים קלות ומשטחים אותו בעזרת הידיים על תחתית תבנית מלבנית בגודל 20x30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מקררים לחצי שעה.

3מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את תחתית הבצק כ-12-15 דקות עד שתהפוך לאפויה למראה ותפוחה מעט. מניחים בצד לצינון קצר.

4מכינים את המלית: מערבבים בקערה את החמאה המומסת עם סוכר חום, מייפל, ביצים ותמצית וניל. יוצקים את המלית על תחתית הבצק ומפזרים מעל את אגוזי הפקאן.

5אופים כ-30-35 דקות עד שהפאי הופך זהוב, תפוח ומפיץ ריח אגוזי. מצננים לכמה שעות עד להתייצבות, חותכים לפרוסות וזוללים.

לבלוג של ענבל –פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות שוקולד ואגוזים במלית ריבת חלב

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il