אוכל
אוכל
ממחר דיאטה

עוגת סולת אוורירית

אנחנו אוהבים עוגות סולת, אבל בואו נגיד נגיד את האמת: יש עוגות סולת ויש עוגות סולת. לא נדבר על אחרות, רק נספר שזאת ספציפית סופר אוורירית, עסיסית וגם יפה, ולכן היא היחידה שלנו. כאלה אנחנו, מאמינים באהבה

|mako אוכל| פורסם07:25
עוגת סולת אוורירית (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.7429reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 3 ביצים גדולות
  • רבע כפית מלח
  • 150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
  • 250 גרם (כוס ורבע) סולת
  • 100 גרם (כוס) שקדים טחונים
  • 100 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קליפה מגוררת מלימון קטן
  • 200 מ"ל (גביע) יוגורט סמיך (רצוי 4% שומן לפחות)
  • כפית תמצית וניל
  • 150 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
  • חופן שקדים מולבנים, שלמים או חצויים

לסירופ:

  • 360 מ"ל (כוס וחצי) מים
  • 300 גרם (כוס וחצי) סוכר
  • 1-2 כפות מי ורדים או מי זהר, או מעט תמצית מי ורדים
  • כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים במיקסר ביצים עם מלח וסוכר בהדרגה 5 דקות לקצף בהיר וסמיך. בינתיים מערבבים בקערה את החומרים היבשים - סולת, שקדים טחונים, קמח, אבקת אפייה וקליפת לימון מגוררת.

2מוסיפים לקערת המיקסר את החומרים היבשים בהדרגה, ומקפלים כמעט עד שמתאחד.

3מוסיפים יוגורט ותמצית וניל ומערבבים קלות להטמעה.

4לסיום יוצקים פנימה את החמאה המומסת והמצוננת בזרם דק, תוך כדי קיפול לתערובת חלקה.

5יוצקים את התערובת לתבנית 26 ס"מ עם תחתית מרופדת בנייר אפייה (אם יש תבנית לא מתפרקת זה עדיף), ואופים 30-35 דקות עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב-שחום. בינתיים מכינים את הסירופ.

5מביאים לרתיחה את כל חומרי הסירופ, מנמיכים מעט את הלהבה ומניחים להתבשל 10-15 דקות תוך בעבוע לקבלת סירופ סמיך ומתוק. לאחר שהעוגה מוכנה יוצקים עליה בעדינות את הסירופ בעודה חמה, מעט בכל פעם, עד שהסירופ נספג לגמרי.

6חותכים את העוגה לריבועים ומניחים שקד מולבן על כל פרוסה.

לבלוג של ענבל –פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר חגגנו את הסתיו עם קרמבו ביתי

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il