מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
ממחר דיאטה

פאי סמורס עם שוקולד ומרשמלו

רוצים להפציץ בקינוח מושחת, אבל כזה שלא ידרוש יותר מחצי שעה מזמנכם, ויכלול רק מצרכים שיש לכם בבית? הנה הדבר בשבילכם: פאי סמורס קטלני, שמתאים לל"ג בעומר הממשמש כמו גנאש לעוגת שוקולד

|mako אוכל| פורסם11:13
פאי שוקולד ומרשמלו (סמורס) (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקלתית:

  • 165 גרם (כוס וחצי) ביסקוויטים מפוררים
  • 85 גרם חמאה, מומסת

למילוי וציפוי:

  • 250 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 250 מ"ל (קופסה) שמנת מתוקה
  • מרשמלו

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים פירורי ביסקוויט וחמאה ומשטחים בתבנית פאי 24 ס"מ. אופים 10 דקות להזהבה, ומצננים.

2בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה, ומערבבים לתערובת חלקה.

3מצננים לטמפרטורת החדר, יוצקים לקלתית ומעבירים לקירור למשך כשעה וחצי או עד להתייצבות.

4לפני ההגשה גוזרים את המרשמלו לחצאים בעזרת מספריים נקיים, ומסדרים על הפאי בעיגולים סביב (אם רוצים, אפשר למלא במרשמלו את הפאי כולו).

* ליצירת אפקט סמורסי אפשר להשחים את המרשמלו קלות בעזרת ברנר או על ידי חימום קצר בגריל לוהט.

* שומרים בקירור.

* הפאי במיטבו ביומיים הראשונים להכנה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il