המצרכים :לבצק (תבנית 24-26 ס"מ):
למילוי וציפוי:
אופן ההכנה:1מערבלים במערבל חשמלי עם וו לישה את כל חומרי הבצק כ-10-12 דקות עד לקבלת בצק אלסטי ורך שנפרד מדופנות הקערה. 2מעצבים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח. 3מחלקים את הבצק ל-18 כדורים (בערך 50 גרם כל אחד), משטחים כל כדור בעזרת כף היד, מניחים במרכז כפית ממרח שוקולד, סוגרים את הבצק, צובטים היטב ומגלגלים לכדור. 4מסדרים את הכדורים בתבנית משומנת, מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד להכפלת הנפח. 5מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם כפית חלב, מפזרים חופן שוקולד צ'יפס ואופים 25-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב-שחום. הלחמניות במיטבן ביום ההכנה. * לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה בכמות שווה של שמן, ואת החלב במים. * אם מעדיפים, אפשר להכין את הבצק לילה קודם ולהתפיח במקרר. * אפשר להשתמש בקמח שמרים כתחליף לקמח, בדיוק באותה הכמות. לבלוג של ענבל –פיית העוגיות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |