מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
ממחר דיאטה

חלת לחמניות שוקולד צ'יפס במילוי שוקולד

הילדים חזרו מבית הספר ומתחננים למשהו מתוק? לקחתם את הילדים לחוגים ומחפשים משהו לנשנש ליד הקפה של ארבע? הנה לכם פתרון נהדר: חלת לחמניות מתוקה ומושלמת. הקסם? ניתן למלא אותה עם כל ממרח שרק תרצו

|mako אוכל| פורסם07:32
חלת לחמניות שוקולד צ'יפס במילוי שוקולד (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (תבנית 24-26 ס"מ):

  • 400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח
  • 8 גרם (כפית וחצי) שמרים יבשים, או 25 גרם (חצי שקית) שמרים טריים
  • 60 גרם (רבע כוס ועוד כף) סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה גדולה
  • 50 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
  • 90 מ"ל (שליש כוס ועוד כף) מים
  • 90 מ"ל (שליש כוס ועוד כף) חלב
  • 150 גרם (שלושת רבעי כוס) שוקולד צ'יפס

למילוי וציפוי:

  • חצי צנצנת ממרח שוקולד
  • 1 ביצה, טרופה
  • 1 כפית חלב
  • חופן שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1מערבלים במערבל חשמלי עם וו לישה את כל חומרי הבצק כ-10-12 דקות עד לקבלת בצק אלסטי ורך שנפרד מדופנות הקערה.

2מעצבים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

3מחלקים את הבצק ל-18 כדורים (בערך 50 גרם כל אחד), משטחים כל כדור בעזרת כף היד, מניחים במרכז כפית ממרח שוקולד, סוגרים את הבצק, צובטים היטב ומגלגלים לכדור.

4מסדרים את הכדורים בתבנית משומנת, מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

5מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם כפית חלב, מפזרים חופן שוקולד צ'יפס ואופים 25-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב-שחום. הלחמניות במיטבן ביום ההכנה.

* לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה בכמות שווה של שמן, ואת החלב במים.

* אם מעדיפים, אפשר להכין את הבצק לילה קודם ולהתפיח במקרר.

* אפשר להשתמש בקמח שמרים כתחליף לקמח, בדיוק באותה הכמות.

לבלוג של ענבל –פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו קוביות קוקוס ושוקולד

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il