אוכל
אוכל
ממחר דיאטה

פאי גבינה עם שוקולד לבן ותותים

כמה זמן לוקח להכין את הפאי המהמם הזה? 20 דקות, אולי קצת פחות. כמה זמן לוקח לחסל אותו? 5 דקות, אולי קצת פחות. הבעיה היחידה היא הזמן שהוא צריך לבלות במקרר בין לבין - ועם זה, חברים, אנחנו חושבים שנסתדר

|mako אוכל| פורסם07:25
פאי גבינה עם שוקולד לבן ותותים (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.7281reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקלתית:

  • 165 גרם (כוס וחצי) עוגיות חמאה טחונות או פירורי ביסקוויטים
  • כף סוכר
  • קליפה מגוררת מחצי לימון גדול
  • 85 גרם חמאה, מומסת

לקרם מסקרפונה ושוקולד לבן:

  • 200 גרם שוקולד לבן, קצוץ
  • 250 גרם (גביע) מסקרפונה
  • כפית תמצית וניל
  • 250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה

לציפוי:

  • 375 גרם (סלסילה וחצי) תותים טריים

אופן ההכנה:

1מערבבים יחד את חומרי הקלתית ומהדקים היטב בעזרת כף לתבנית פאי 24 ס"מ. מקפיאים לשעה.

2ממיסים את השוקולד הלבן בסיר קטן או במיקרוגל, ומצננים עד שהשוקולד חמים קלות בלבד ועדיין נוזלי.

3מקציפים במיקסר את המסקרפונה ותמצית הווניל רק עד שהגבינה מתרככת, מוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה ומקציפים לקרם יציב. יוצקים פנימה את השוקולד המומס ומקציפים קצרות, רק עד שהשוקולד נטמע בתערובת. חשוב לא להקציף יותר מדי.

4ממלאים את הקלתית בערך בשלושת רבעי מכמות הקרם. מעבירים את שארית הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן או חלק, ומעטרים את הפאי סביב. מעבירים לקירור לכמה שעות עד לילה.

5קרוב למועד ההגשה שוטפים ומייבשים את התותים, מסירים את העלים, חוצים ועורמים במרכז הפאי.

*כדי לשמור על חיוניות התותים לאורך זמן, כדאי להבריש אותם בריבת תותים מחוממת מעט או בנפאז'.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר עפנו פה על שוקולטה ביתית

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il