אוכל
אוכל
ממחר דיאטה

כפתורי חמאה ושוקולד צ'יפס

כפתורי החמאה האדירים האלה נמסים בפה ומתחסלים לפני ששמים לב. אבל כשכל סיפור ההכנה שלהם, מההתחלה ועד הסוף, לוקח רק חצי שעה - פשוט מכינים עוד נגלה. ואפשר גם עוד אחת, אנחנו האחרונים לשפוט

|mako אוכל| פורסם07:48
כפתורי חמאה ושוקולד צ'יפס (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.4317reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (40 מנות):

  • 200 גרם חמאה, מרוככת למחצה
  • 40 גרם (שליש כוס) אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • רבע כפית מלח
  • 150 גרם (שלושת רבעי כוס) שוקולד צ'יפס מריר

לציפוי:

  • 120 גרם (כוס) אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה (או במעבד מזון) מעבדים חמאה עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים שוקולד צ'יפס ולשים קלות כך שהם מתפזרים בבצק.

3מגלגלים מהתערובת כדורים של כ-2 וחצי ס"מ ומסדרים במרווחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.

4אופים כ-15 דקות עד שהעוגיותמתחילות להזהיב קלות אך עדיין בהירות.

5מצננים מחוץ לתנור כמה דקות ומגלגלים את העוגיות באבקת הסוכר לציפוי בעודן חמות. מצננים היטב, נותנים לעוגיות גלגול נוסף באבקת סוכר ומאפסנים בקופסה אטומה.

* בימים חמים (או במידה והבצק מתרכך מאוד במהלך העבודה) כדאי להכניס את העוגיות לקירור לחצי שעה לפני האפייה כדי לוודא שלא ישתטחו.

לבלוג של ענבל –פיית העוגיות

>> בפעם הקודמת הכנו עוגת שוקולד תפוז עשירה מדהימה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il