עוגות פאי תותים אישיות בתבנית מאפינסאין גבול למתיקות של העוגות הקטנות האלה, עם מלית תותים אדומה אדומה ולבבות בצק קטנטנים מלמעלה. כן, אנחנו יודעים, זה שיא הקיטש - אבל תסמכו עלינו, מדובר בקיטש טעים ברמות. להכין למי שאוהבים, אבל עם כל הלבענבל לביא|mako אוכל| פורסם09/02/1716:53 ![]() צילום: ענבל לביא, mako אוכל |
המצרכים (12 מנות):לבצק:
למלית:
אופן ההכנה:1לבצק: במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, שקדים טחונים, סוכר, מלח וקליפת לימון מגוררת. מוסיפים חמאה קרה בקוביות ומעבדים לפירורי בצק. מוסיפים חלב קר (או מים) ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקירור לשעה או יותר. בינתיים מכינים את המלית. 2למלית: חותכים את התותים לקוביות ומביאים לרתיחה בסיר יחד עם כל חומרי המלית פרט לשקדים הטחונים. מנמיכים מעט להבה ומבשלים תוך בעבוע קל וערבוב מדי פעם במשך כמה דקות, עד לקבלת מלית סמיכה. מצננים היטב עד שהמלית אינה חמה למגע, ומעבירים לקירור עד לשימוש. 3לשים קלות שני שליש מכמות הבצק ומרדדים על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3-4 מ"מ. קורצים מהבצק עיגולים של בערך 9 ס"מ, ומשטחים בשקעים של תבנית מאפינס משומנת, לקבלת קלתיות בצק קטנות שאינן ממלאות את כל גובה השקע. 4שמים בכל שקע כפית של שקדים טחונים, וממלאים בכף גדושה של מלית תותים. 5מרדדים את יתרת הבצק על משטח עבודה מקומח, ומעצבים ממנו רשת שתי וערב עבור הפאי. ניתן לעשות זאת על ידי חיתוך הבצק לפסים ארוכים ודקים וקליעתם לשתי וערב על כל פאי, או להשתמש במטריצה היוצרת רשת פאי גדולה בקלות, ולקרוץ ממנה עיגולים בגודל הרצוי. 6מחממים תנור ל-180 מעלות. מכסים כל טארט ברשת בצק, ומהדקים בעדינות את הקצוות כדי להצמיד את הרשת לקלתית הבצק. אם רוצים קורצים מיתרת הבצק לבבות קטנים ומסדרים במרכז כל רשת בצק. 7אופים את העוגות 35 דקות להזהבה יפה. מצננים היטב לפני שאוכלים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |