אוכל
אוכל
ממחר דיאטה

עוגות פאי תותים אישיות בתבנית מאפינס

אין גבול למתיקות של העוגות הקטנות האלה, עם מלית תותים אדומה אדומה ולבבות בצק קטנטנים מלמעלה. כן, אנחנו יודעים, זה שיא הקיטש - אבל תסמכו עלינו, מדובר בקיטש טעים ברמות. להכין למי שאוהבים, אבל עם כל הלב

|mako אוכל| פורסם16:53
עוגות פאי תותים אישיות (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.849reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

לבצק:

  • 200 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח
  • 50 גרם (חצי כוס) שקדים טחונים
  • 50 גרם (רבע כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • כפית קליפת לימון מגוררת
  • 180 גרם חמאה קרה, בקוביות
  • 4-5 כפות חלב או מים קרים

למלית:

  • 350 גרם תותים
  • 80 גרם (חצי כוס פחות 2 כפות) סוכר, או בהתאם למתיקות הפרי
  • 3 כפות מים
  • כף מיץ לימון סחוט טרי
  • חצי כפית תמצית וניל
  • כף שטוחה וחצי קורנפלור, מנופה
  • קורט מלח
  • 40 גרם (חצי כוס פחות כף) שקדים טחונים

אופן ההכנה:

1לבצק: במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, שקדים טחונים, סוכר, מלח וקליפת לימון מגוררת. מוסיפים חמאה קרה בקוביות ומעבדים לפירורי בצק. מוסיפים חלב קר (או מים) ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקירור לשעה או יותר. בינתיים מכינים את המלית.

2למלית: חותכים את התותים לקוביות ומביאים לרתיחה בסיר יחד עם כל חומרי המלית פרט לשקדים הטחונים. מנמיכים מעט להבה ומבשלים תוך בעבוע קל וערבוב מדי פעם במשך כמה דקות, עד לקבלת מלית סמיכה. מצננים היטב עד שהמלית אינה חמה למגע, ומעבירים לקירור עד לשימוש.

3לשים קלות שני שליש מכמות הבצק ומרדדים על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3-4 מ"מ. קורצים מהבצק עיגולים של בערך 9 ס"מ, ומשטחים בשקעים של תבנית מאפינס משומנת, לקבלת קלתיות בצק קטנות שאינן ממלאות את כל גובה השקע.

4שמים בכל שקע כפית של שקדים טחונים, וממלאים בכף גדושה של מלית תותים.

5מרדדים את יתרת הבצק על משטח עבודה מקומח, ומעצבים ממנו רשת שתי וערב עבור הפאי. ניתן לעשות זאת על ידי חיתוך הבצק לפסים ארוכים ודקים וקליעתם לשתי וערב על כל פאי, או להשתמש במטריצה היוצרת רשת פאי גדולה בקלות, ולקרוץ ממנה עיגולים בגודל הרצוי.

6מחממים תנור ל-180 מעלות. מכסים כל טארט ברשת בצק, ומהדקים בעדינות את הקצוות כדי להצמיד את הרשת לקלתית הבצק. אם רוצים קורצים מיתרת הבצק לבבות קטנים ומסדרים במרכז כל רשת בצק.

7אופים את העוגות 35 דקות להזהבה יפה. מצננים היטב לפני שאוכלים.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בפעם הקודמת הכנו את המהממות האלה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il