אוכל
אוכל
ממחר דיאטה

לחמניות חלב רכות

לחמניות חלב רכות שתכינו בקלות לארוחת הערב או הבוקר, עם זיגוג דבש מתקתק ונוצץ מעל. ואם זה לא מספיק לכם, יש להן סוד קטן ומשמח: למרות המרקם הרך הן לא מכילות חמאה כלל, כך שהרווח כולו שלכם

|mako אוכל| פורסם07:42
לחמניות חלב רכות (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.5112reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (13 מנות):

ללחמניות:

  • 180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) חלב
  • 130 מ"ל (חצי כוס ועוד כף) שמנת מתוקה
  • 500 גרם (3 כוסות וחצי) קמח
  • 65 גרם (שליש כוס) סוכר
  • 8 גרם שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • כפית ושליש מלח
  • ביצה

להברשה:

  • ביצה
  • כפית חלב
  • חופן שומשום
  • כף יפה דבש
  • 2 כפות מים רותחים

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר קטן או במיקרוגל חלב ושמנת מתוקה עד לקבלת תערובת חמימה אך לא רותחת.

2מערבלים במערבל חשמלי עם וו לישה קמח, סוכר, שמרים, מלח וביצה. מוסיפים את החלב החמים בהדרגה תוך ערבול עד לקבלת בצק אחיד. ממשיכים ללוש עוד כ-12-14 דקות עד לקבלת תערובת חלקה אלסטית ודביקה.

3מעבירים את התערובת לקערה גדולה מקומחת קלות, מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

4מחלקים את הבצק ל-12-14 חלקים, מגלגלים כל חלק לכדור ומסדרים באופן מרווח על תבניות מרופדות בנייר אפייה. חורצים במרכז כל לחמנייה צורת פלוס בעזרת סכין חדה, מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומתפיחים שוב להכפלת הנפח.

5מחממים תנור ל-190 מעלות, מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם כפית חלב, מפזרים שומשום ואופים כ-20 דקות עד להשחמה.

6מערבבים דבש עם מים רותחים, מברישים מיד את הלחמניות החמות ומגישים.

לבלוג של ענבל –פיית העוגיות

>> בפעם שעברה הכנו עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא קמח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il