המצרכים (13 מנות):ללחמניות:
להברשה:
אופן ההכנה:1מחממים בסיר קטן או במיקרוגל חלב ושמנת מתוקה עד לקבלת תערובת חמימה אך לא רותחת. 2מערבלים במערבל חשמלי עם וו לישה קמח, סוכר, שמרים, מלח וביצה. מוסיפים את החלב החמים בהדרגה תוך ערבול עד לקבלת בצק אחיד. ממשיכים ללוש עוד כ-12-14 דקות עד לקבלת תערובת חלקה אלסטית ודביקה. 3מעבירים את התערובת לקערה גדולה מקומחת קלות, מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח. 4מחלקים את הבצק ל-12-14 חלקים, מגלגלים כל חלק לכדור ומסדרים באופן מרווח על תבניות מרופדות בנייר אפייה. חורצים במרכז כל לחמנייה צורת פלוס בעזרת סכין חדה, מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומתפיחים שוב להכפלת הנפח. 5מחממים תנור ל-190 מעלות, מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם כפית חלב, מפזרים שומשום ואופים כ-20 דקות עד להשחמה. 6מערבבים דבש עם מים רותחים, מברישים מיד את הלחמניות החמות ומגישים. לבלוג של ענבל –פיית העוגיות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |