אוכל
אוכל
ממחר דיאטה

קוביות קוקוס ושוקולד

הקינוח הכי יפה בשכונה ידרוש מכם רק חצי שעה של עבודה ועוד קצת סבלנות. התוצאה: קוביות שחור לבן של בסיס שוקולד, מלית קוקוס וציפוי מבריק של שוקולד ושוקולד לבן. צלמו אותן, כי הן יחוסלו צ'יק צ'ק

|mako אוכל| פורסם09:23
קוביות שוקולד קוקוס (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.7285reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (25 מנות):

לבסיס השוקולד:

  • 50 גרם חמאה
  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 2 כפות חלב
  • 1 ביצה גדולה
  • 65 גרם (שליש כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 40 גרם (4 כפות) קמח תופח
  • 15 גרם (כף גדושה) קקאו

למלית הקוקוס:

  • 400 מ"ל (פחית) חלב מרוכז
  • 250 גרם קוקוס טחון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • קורט מלח

לציפוי:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 מ"ל (שלושת רבעי גביע ועוד כף) שמנת מתוקה
  • 50 גרם שוקולד לבן (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2ממיסים במיקרוגל את החמאה, השוקולד המריר והחלב עש לקבלת תערובת חלקה ומצננים. טורפים בקערה נפרדת את הביצה, הסוכר והמלח. מוסיפים את תערובת השוקולד המומס ומערבבים עד להטמעה. מנפים פנימה את הקמח התופח והקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

3משטחים את התערובת שהתקבלה בתבנית מרובעת של בערך 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה בשכבה דקה, ואופים 8-10 דקות עד שהעוגה אפויה למראה. מוציאים מהתנור ומצננים קלות.

4מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, ומשטחים על עוגת השוקולד. מחזירים לתנור ואופים כ-20 דקות. מצננים.

5ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את חומרי הציפוי, מערבבים ומשטחים על העוגה. מקררים למשך שעה עד להתייצבות, חותכים לקוביות ושומרים בקופסה אטומה במקרר. אם רוצים ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל, ומעטרים את הקוביות בפסים דקים בעזרת קונוס מנייר אפייה או בעזרת כפית.

* שימו לב: חשוב להוציא את הקוביות לטמפרטורת החדר כחצי שעה-שעה לפני שאוכלים על מנת שיתרככו היטב.

לבלוג של ענבל –פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו גלידוניות ריסז מושלמות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il