המצרכים (8 מנות):לציפוי השוקולד:
לגלידת חמאת הבוטנים:
אופן ההכנה:1ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את שני סוגי השוקולד עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את השמן ומערבבים. 2מסדרים על תבנית עטרות נייר (מנג'טים) בגודל 4-5, ומברישים בשכבה דקה של שוקולד מומס בעזרת מברשת אפייה. מעבירים את עטרות הנייר להקפאה למשך כרבע שעה עד להתייצבות. מכסים ושומרים בצד את יתר השוקולד המומס שנשאר. 3שמים בקערה בינונית את חמאת הבוטנים, ומחממים אותה קלות במיקרוגל עד לריכוך. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (אם התערובת חמימה מצננים אותה לפני שממשיכים). 4מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה, ומוסיפים אותה לקערת חמאת הבוטנים בתנועות קיפול. 4מחלקים את תערובת הגלידה בין עטרות הנייר עד לגובה של כ-2 מ"מ מהשפה. מעבירים להקפאה לשעתיים לפחות עד להתייצבות. 5מחממים מעט את השוקולד שנותר עד לקבלת מרקם נוזלי אך לא חמים למגע. יוצקים כף שטוחה מהשוקולד בכל עטרת נייר, ומנענעים מעט את הגביע לצדדים כך שהציפוי יצפה לגמרי את הגלידה. מעבירים לקירור למשך שעה. 6מקלפים בעדינות את עטרות הנייר, ושומרים במקפיא בקופסה אטומה. מוציאים את הגילדוניות החוצה מעט לפני האכילה לריכוך. לסיים איתן יום|צילום: ענבל לביא, mako אוכללבלוג של ענבל –פיית העוגיות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |