אוכל
אוכל
ממחר דיאטה

גלידוניות ריסז קאפס

אנחנו יודעים שהפעולה הכי פשוטה בקיץ היא לגשת אל המקפיא במכולת הקרובה ולשלוף גלידה. תנו לנו להציע לכם אלטרנטיבה: גלידוניות משגעות בחצי שעת עבודה בלבד. אחרי זה אתם רק צריכים לחכות להן מול המקפיא

|mako אוכל| פורסם07:49
גלידוניות ריזס קאפס (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.6261reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

לציפוי השוקולד:

  • 125 גרם (חבילה ורבע) שוקולד חלב, קצוץ
  • 125 גרם (חבילה ורבע) שוקולד מריר, קצוץ
  • 1 כף שמן

לגלידת חמאת הבוטנים:

  • 100 גרם (חצי כוס פחות כף שטוחה) חמאת בוטנים חלקה
  • 200 גרם (שלושת רבעי כוס פחות כף) חלב מרוכז
  • 250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את שני סוגי השוקולד עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את השמן ומערבבים.

2מסדרים על תבנית עטרות נייר (מנג'טים) בגודל 4-5, ומברישים בשכבה דקה של שוקולד מומס בעזרת מברשת אפייה. מעבירים את עטרות הנייר להקפאה למשך כרבע שעה עד להתייצבות. מכסים ושומרים בצד את יתר השוקולד המומס שנשאר.

3שמים בקערה בינונית את חמאת הבוטנים, ומחממים אותה קלות במיקרוגל עד לריכוך. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (אם התערובת חמימה מצננים אותה לפני שממשיכים).

4מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה, ומוסיפים אותה לקערת חמאת הבוטנים בתנועות קיפול.

4מחלקים את תערובת הגלידה בין עטרות הנייר עד לגובה של כ-2 מ"מ מהשפה. מעבירים להקפאה לשעתיים לפחות עד להתייצבות.

5מחממים מעט את השוקולד שנותר עד לקבלת מרקם נוזלי אך לא חמים למגע. יוצקים כף שטוחה מהשוקולד בכל עטרת נייר, ומנענעים מעט את הגביע לצדדים כך שהציפוי יצפה לגמרי את הגלידה. מעבירים לקירור למשך שעה.

6מקלפים בעדינות את עטרות הנייר, ושומרים במקפיא בקופסה אטומה. מוציאים את הגילדוניות החוצה מעט לפני האכילה לריכוך.

גלידוניות ריסז קאפסלסיים איתן יום|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

לבלוג של ענבל –פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו עוגות גבינה אישיות בציפוי טופי

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il