המצרכים :(לתבנית בקוטר 24 ס"מ):
לציפוי ועיטור:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה העולה מעט מעל גובה הדפנות. 2ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר ומניחים בצד. מנפים לקערה גדולה קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים שקדים טחונים, קליפת תפוז מגוררת ו-330 גרם (כוס ושני שליש) מכמות הסוכר. 3בקערה נפרדת מערבבים מיץ תפוזים, חלב ושמן. 4מקציפים במערבל חשמלי את הביצים השלמות עם המלח ויתרת הסוכר במשך 5 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בכמה פעמים את החומרים היבשים לסירוגין עם הנוזלים תוך ערבול רק עד לקבלת תערובת אחידה (הבלילה מתקבלת נוזלית למדי וזה בסדר). מוסיפים שוקולד מומס ומערבלים קלות להטמעה. 4יוצקים לתבנית ואופים במשך כ-70 דקות (שעה ועשרה), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים היטב. 5ממיסים במיקרוגל את חומרי הציפוי ומערבבים לקבלת תערובת חלקה. מצננים היטב ויוצקים על העוגה. מעטרים סביב בזסטים של תפוז. * לגירסת הפרווה המירו את החלב במתכון בחלב סויה או במים, ואת השמנת המתוקה בציפוי בחלב קוקוס או בשמנת צמחית. לבלוג של ענבל –פיית העוגיות תגיות:עוגת שוקולד תפוז ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |