אוכל
אוכל
ממחר דיאטה

טארט שוקולד צ'יפס עם קצפת וגנאש

האמת? לקח לנו רגע להבין מה יש בטארט הזה, וכשקלטנו ששכבת הבצק היא למעשה עוגיית שוקולד צ'יפס גדולה פשוט התעלפנו מאושר. כשהתאוששנו זה רק השתפר: יש בו גם גנאש שוקולד מריר וקצפת. זהו, כל חלומותינו התגשמו

|mako אוכל| פורסם07:35
טארט מבצק שוקולד צ'יפס (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.8266reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק עוגיות שוקולד צ'יפס:

  • 120 גרם חמאה, רכה
  • 80 גרם (שליש כוס דחוסה) סוכר חום כהה
  • 50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
  • חצי כפית מלח
  • 1 ביצה
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 210 גרם (כוס וחצי) קמח
  • רבע כפית אבקת סודה לשתייה
  • 130 גרם (שני שליש כוס) שוקולד צ'יפס מריר, או שוקולד מריר קצוץ

למלית שוקולד:

  • 250 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ
  • 250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה
  • קורט מלח

לעיטור:

  • 125 מ"ל (חצי גביע) שמנת מתוקה
  • 1 כף אבקת סוכר
  • חצי כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1לבצק עוגיות שוקולד צ'יפס: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה הרכה, שני סוגי הסוכר והמלח 3-4 דקות לקרם רך. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים לתערובת חלקה. מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים שוקולד צ'יפס ולשים קלות להטמעה. מקררים לשעה.

2מחממים תנור ל-180 מעלות. מהדקים את הבצק לתבנית פאי 24 ס"מ, תחתית ודפנות, ומנקבים במזלג. מגלגלים מיתרת הבצק כדורים קטנים של כ-2 ס"מ ומסדרים בתבנית אפייה במרווחים.

3אופים את קלתית הבצק 20-25 דקות עד שהעוגייה משחימה אך עדיין נותרת מעט רכה. מצננים. אופים את עוגיות הבצק בנפרד במשך כ-10 דקות להזהבה.

4למלית שוקולד: בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה עם קורט מלח. מערבבים לקרם חלק. מצננים לטמפרטורת החדר ויוצקים לקלתית. מעבירים לקירור למשך כשעה וחצי להתייצבות.

5מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ותמצית וניל לקצפת יציבה, מעטרים את הטארט בעזרת שקית זילוף ומקשטים בעוגיות.

לבלוג של ענבל –פיית העוגיות

>> בפעם שעברה הכנו עוגת גבינה ללא אפייה. הכי שווה בארץ

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il