המצרכים :למלית:
לרולדה:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מסדרים כדורי גלידה גדולים בטור על יריעה של ניילון נצמד, סוגרים היטב את הניילון מעל, ומועכים ומעצבים בעזרת הידיים לקבלת גליל גלידה ארוך של כ-35 ס"מ. מעבירים להקפאה לכמה שעות להתייצבות מלאה. אפשר להכין את גליל הגלידה יום-יומיים מראש. 2לרולדה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים במיקסר ביצים שלמות עם סוכר ומלח במשך 6-7 דקות, לתערובת בהירה ותפוחה מאוד. מנפים פנימה בהדרגה קמח, קקאו ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה. 3משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה לגודל של בערך 25x35 ס"מ, ואופים 10-12 דקות במדף העליון של התנור. מצננים ומקלפים את נייר האפייה מהעוגה. 4מברישים את הרולדה ברום, ברנדי או ליקר שאוהבים, מניחים את גליל הגלידה במרכז, ועוטפים אותו היטב בעוגה. אם יש צורך מסירים עודפי בצק בסכין חדה. מעבירים את העוגה לקופסה אטומה ושומרים בהקפאה. 5לפני ההגשה מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה, מעטרים את הרולדה ומקשטים בדובדבנים. מומלץ להוציא את הרולדה מהמקפיא לריכוך קצת לפני שאוכלים. לבלוג של ענבל –פיית העוגיות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |