המצרכים :לרולדה:
לקרם חמאת בוטנים:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מכינים את הרולדה: בסיר קטן מבשלים יחד חלב, חמאה, שוקולד מריר, סוכר ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים ביסקוויטים טחונים או עוגיות חמאה מפוררות וקקאו, ומערבבים עד להטמעה. מצננים ומעבירים לקירור לשעתיים-שלוש עד שהתערובת יחסית יציבה. 2מכינים מהתערובת 7 כדורי שוקולד קטנים בגודל של 2 ס"מ לקישוט הרולדה, ומגלגלים בסוכריות צבעוניות. שומרים בינתיים במקרר. 3מרדדים את יתרת התערובת בין 2 ניירות אפייה, לעלה בעובי של בערך סנטימטר (גודל של כ-25x28 ס"מ). במידה והתערובת רכה מדי בשלב זה, כדאי להעביר אותה לקירור נוסף עד להתייצבות על מנת להקל על הגלגול. 4מכינים את קרם חמאת הבוטנים: מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה, אבקת סוכר ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומקציפים קלות עד להטמעה. מורחים את הקרם על הרולדה ומשאירים שוליים ריקים של כ-2-3 ס"מ סביב היקף העלה כדי להקל על הגלגול. 5מגלגלים את העלה מצידו הרחב יותר עד לקבלת רולדה הדוקה (נעזרים בנייר האפייה, בעזרתו דוחפים את הרולדה בכל שלב, ומקלפים בהדרגה תוך כדי גלגול). עוטפים את הרולדה בנייר האפייה (ניתן בשלב זה להדק מעט את הרולדה כדי לשפר את העיצוב) ומעבירים לקירור לכמה שעות או להקפאה עד להתייצבות מלאה. 6לעיטור: לאחר שהרולדה התייצבה, מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את הרולדה. מקשטים בכדורי שוקולד, חתוכים לפרוסות דקות ומגישים. * לא מתים על חמאת בוטנים? ניתן לוותר עליה ולמלא את הרולדה בקצפת. כך או כך, תקבלו עוגת כדורי שוקולד מושלמת. לבלוג של ענבל –פיית העוגיות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |