עוגת שוקולד-מרציפןלקבלת עוגה מרשימה במיוחד מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל![]() צילום: דן לב, שבתות וחגים עם מיקי שמו, על השולחן |
המצרכים (16 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-160 מעלות. 2ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. 3מקציפים ביצים עם סוכר ומלח במיקסר כ-5 דקות במהירות בינונית לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבלים לתערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, אבקת אפייה וחלב ומערבלים לתערובת חלקה ואחידה. 4יוצקים לתבניות ומחליקים. מפזרים מעל מרציפן. 5אופים 45-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. 6מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים. • גיוון: לציפוי גנאש שוקולד - מביאים לרתיחה 1/2 כוס שמנת מתוקה בסיר קטן ויוצקים על 150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות. ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים לטמפ’ החדר ויוצקים על העוגה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |