מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. רלוונטי מאד לפונים בשפה העברית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

mako
פרסומת

עוגת שוקולד צ'יפס

עוגה בחושה, מהירה וקלה והכנה, תמיד טובה ותמיד טעימה

בני סיידא
עוגות בחושות, הוצאת מודן
עוגת שוקולד צ'יפס
עוגת שוקולד צ'יפס|צילום: פיליפ מטראי, יחסי ציבור
הקישור הועתק

זמן עבודה

עשרים דקות

זמן כולל

כשעה

רמת קושי

כל אחד יכול

כשרות

חלבי

המרכיבים

טבלת המרות

(20 מנות)

  • תבנית כיכר בגודל 11x34 ובעומק 7 ס"מ, משומנת ומקומחת
  • 200 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח, מנופה
  • כפית מלח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוסות (250 גרם) שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

01

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה והסוכר ומערבלים 3 דקות. תוך כדי עבודת המערבל מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בקציפה.

02

מוסיפים לסירוגין את השמנת והקמח, ואחר כך את המלח ואבקת האפייה ומערבלים עוד 3 דקות.

03

מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים ידנית.

04

יוצקים את התערובת לתבנית. מניחים את התבנית בתבנית תנור גדולה ואופים 50-60 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים על רשת.