אוכל
אוכל
הגבינה שעושה את ההבדל. קרנץ מסקרפונה וצימוקים

עוגת שוקולד, פרג וקצפת

הסוד של העוגה המופלאה הזו הוא הפרג הטרי - חומר הגלם שאין פורים בלעדיו - שמטיס אותה לרמת עסיסיות יוצאת דופן. מתכון של בני סיידא, שקצת כואב לנו לחלוק אתכם אבל נעשה את זה בכל זאת

|מתוקות ונפלאות, בהוצאת מודן| פורסם10:11
עוגת שוקולד, פרג וקצפת (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
צילום: דניאל לילה, mako אוכל
Rating:4.848reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 6 ביצים בגודל L
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 3 כפות שמן
  • 200 גרם פרג טרי, טחון
  • 200 גרם שוקולד מריר (55 אחוז מוצקי קקאו), מגורר גס
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 כף קמח
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך, קצוצים דק
  • 1 תפוח גרני סמיט, מקולף ומגורר גס
  • 100 גרם צימוקים בהירים

לציפוי:

  • 2 מיכלים (500 מ"ל יחד) שמנת מתוקה
  • 4 כפות סוכר

לקישוט:

  • תלתלי שוקולד או כדורי פררו רושה חצויים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מעבירים את הביצים לקערת מיקסר, ומקציפים במשך 5 דקות תוך כדי הוספה הדרגתית של הסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

3מוסיפים לקערה את השמן, הפרג, השוקולד וגרידת הלימון ומקפלים לתערובת הביצים.

4מוסיפים את הקמח והאגוזים, ומערבבים ידנית. מוסיפים את התפוח והצימוקים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

5מעבירים את התערובת לתבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ, ואופים כ-35 דקות. מחדירים קיסם למרכז העוגה בזהירות, וברגע שהוא יוצא יבש, מוציאים את העוגה ומניחים בצד לצינון.

6מכינים את הציפוי: מקציפים את השמנת והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים את הקצפת על העוגה, מקשטים עם תלתלי שוקולד או כדורי הפררו רושה החצויים ומגישים.

>> 10 רעיונות לממתקים ביתיים שישדרגו את משלוח המנות שלכם

>> והמון מתכונים לאוזני המן

>> בקטע של מאפים? בואו לבייקרי שלנו!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il