אוכל
אוכל
הגבינה שעושה את ההבדל. קרנץ מסקרפונה וצימוקים

עוגת קוקוס ופינה קולדה

עוגה בחושה, עסיסית ולחה בחגיגה של טעמים טרופיים

|עוגות בחושות, הוצאת מודן| פורסם11:34
עוגת קוקוס ופינה קולדה (צילום: פיליפ מטראי)
צילום: פיליפ מטראי
Rating:4.49reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

  • תבנית כיכר בגודל 11x34 ובעומק 7 ס"מ, משומנת ומקומחת

  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל משובחת
  • 1 כוס (190 מ"ל) שמן קנולה
  • 4 כפות פינה קולדה או ברנדי
  • 1 כוס (190 מ"ל) ריוויון
  • 2 כוסות קמח, מנופה
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס שבבי קוקוס

לסירופ

  • 1 כוס סוכר

  • 1 כוס (85 מ"ל) מים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). שמים בקערת המערבל את הסוכר, הביצים, תמצית הווניל והשמן ומערבלים 3 דקות. מוסיפים את הפינה קולדה או הברנדי.

2מוסיפים לסירוגין את הריוויון והקמח ובסוף את אבקת האפייה והקוקוס ומערבלים 3 דקות.

3יוצקים את התערובת לתבנית. מניחים את התבנית בתבנית תנור גדולה ואופים 45-50 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

4בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את הסוכר והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה, מברישים אותה בסירופ עד שהוא נספג לתוכה. מצננים על רשת.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il