
כרובית בבשמל חרדלאחרי בחירה של מנה עיקרית, תמיד מגיע רגע המחשבה על המנה שתלווה אותה. אחרי שנתקלנו בכרובית הזהובה הזו הפסקנו לחשוב ורצנו למטבח: רוטב בשמל סמיך ומפנק עם עקצוץ של חרדל על כרובית נימוחה. טוב לנועידית נרקיס כ"ץ|mako אוכל| פורסם19/07/1607:08 ![]() צילום: ערן לוי, mako אוכל |
המצרכים (3 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-210 מעלות. 2מבשלים את הכרובית, הפוכה, בסיר עם הרבה מים רותחים עד שהיא מתרככת, כ-15-20 דקות (תלוי בגודל הכרובית). 3בזמן שהכרובית מתרככת, מכינים את הבשמל: ממיסים חמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא מתאחד עם החמאה. מוסיפים את החלב, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית עד שהחלב מסמיך (כ-5-10 דקות). מוסיפים את שאר התיבול: אבקת החרדל, השום, התימין והמלח וטורפים כדי שלא יהיו גושים. מוסיפים את שאר התבלינים|צילום: ערן לוי, mako אוכל4מוציאים את הכרובית מהמים, מעבירים לתבנית אפייה כשהתפרחת כלפי מעלה ומכסים אותה ברוטב (שימו לב, יכול להיות שיישאר לכם רוטב אם אתם משתמשים בכרובית קטנה). אבל היטב כן?|צילום: ערן לוי, mako אוכל5אופים כ-20 דקות, עד שהכל מזהיב. מגישים חם. והנה התוצאה הסופית|צילום: ערן לוי, mako אוכללבלוג של עידית -טעים! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |