אוכל
אוכל

כרובית בבשמל חרדל

אחרי בחירה של מנה עיקרית, תמיד מגיע רגע המחשבה על המנה שתלווה אותה. אחרי שנתקלנו בכרובית הזהובה הזו הפסקנו לחשוב ורצנו למטבח: רוטב בשמל סמיך ומפנק עם עקצוץ של חרדל על כרובית נימוחה. טוב לנו

|mako אוכל| פורסם07:08
כרובית, בשמל, חרדל (צילום: ערן לוי, mako אוכל)
צילום: ערן לוי, mako אוכל
Rating:4.5159reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (3 מנות):

  • 1 כרובית לבנה ויפה
  • 20 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח
  • 2 כוסות חלב
  • כף שטוחה אבקת חרדל או כפית גדושה של חרדל רגיל
  • 2 שיני שום, כתושות
  • תימין
  • מלח

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-210 מעלות.

2מבשלים את הכרובית, הפוכה, בסיר עם הרבה מים רותחים עד שהיא מתרככת, כ-15-20 דקות (תלוי בגודל הכרובית).

עודמתכונים ב-10 דקות

3בזמן שהכרובית מתרככת, מכינים את הבשמל: ממיסים חמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא מתאחד עם החמאה. מוסיפים את החלב, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית עד שהחלב מסמיך (כ-5-10 דקות). מוסיפים את שאר התיבול: אבקת החרדל, השום, התימין והמלח וטורפים כדי שלא יהיו גושים.כרובית, בשמל, חרדלממיסים חמאה בסיר קטן|צילום: ערן לוי, mako אוכלכרובית, בשמל, חרדלמוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא מתאחד עם החמאה|צילום: ערן לוי, mako אוכלכרובית, בשמל, חרדלמוסיפים את החלב|צילום: ערן לוי, mako אוכלכרובית, בשמל, חרדלמערבבים ומבשלים על להבה בינונית עד שהחלב מסמיך|צילום: ערן לוי, mako אוכל

כרובית, בשמל, חרדלמוסיפים את שאר התבלינים|צילום: ערן לוי, mako אוכל

4מוציאים את הכרובית מהמים, מעבירים לתבנית אפייה כשהתפרחת כלפי מעלה ומכסים אותה ברוטב (שימו לב, יכול להיות שיישאר לכם רוטב אם אתם משתמשים בכרובית קטנה).כרובית, בשמל, חרדלמכסים את הכרובית היטב|צילום: ערן לוי, mako אוכל

כרובית, בשמל, חרדלאבל היטב כן?|צילום: ערן לוי, mako אוכל

5אופים כ-20 דקות, עד שהכל מזהיב. מגישים חם.

כרובית, בשמל, חרדלוהנה התוצאה הסופית|צילום: ערן לוי, mako אוכל

לבלוג של עידית -טעים!

>> בפעם שעברה הכנו שייק בננה וחמאת בוטנים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il