אוכל
אוכל

מאפים אישיים של גבינה וירקות

להתחלק באוכל זה נחמד. אבל בינינו, אין כמו לאכול לבד וביחד. מאפי הפילו האלה הם הפתרון המושלם לסיפור הזה, אבל נראה אתכם מנסים לעצור את עצמכם אחרי שניים כאלה

|mako אוכל| פורסם11:52
מאפים אישיים של גבינה וירקות (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל
Rating:3.826reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

  • 4 דפי פילו, מופשרים לילה מראש במקרר
  • שמן זית למשיחה
  • מעט פסטו או ממרח עגבניות
  • 6-7 עגבניות שרי חתוכות
  • רבע בצל חתוך לחצי ופרוס
  • מעט עגבניות מיובשות (לא חובה)
  • 120 גרם גבינת קשקבל מגוררת (או כל גבינה אהובה אחרת)
  • מעט בולגרית או פטה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-0180 מעלות.

2משמנים תבנית שקעים בשכבה דקיקה של שמן (זהירות לא להגזים עם השמן).

3פורסים עלה פילו על משטח העבודה (כששאר שלושת העלים מכוסים במגבת, כדי שלא יתייבשו) ומושחים אותו במעט שמן זית. פורסים מעליו עלה נוסף, מושחים גם אותו ומעליהם עלה שלישי וגם אותו מושחים במעט שמן זית (לא משתמשים בעלה הרביעי בינתיים).

מאפים אישיים של גבינה וירקותמושחים את עלי הפילו במעט שמן זית|צילום: דרור עינב, mako אוכל

4חותכים את הפילו פעמיים לאורך ופעמיים לרוחב לקבלת תשעה מרובעים (שלכל אחד מהם יש 3 שכבות). מסדרים את תשעת הריבועים בתבנית המאפינס: דוחסים אותם פנימה לקבלת גביע עם שוליים.

מאפים אישיים של גבינה וירקותחותכים את הפילו פעמיים לאורך ופעמיים לרוחב|צילום: דרור עינב, mako אוכל

5מושחים את העלה הרביעי במעט שמן זית, חותכים גם אותו פעמיים לרוחב ופעמיים לאורך לקבלת תשעה מרובעים. עורמים כל שלושה מרובעים ומקבלים שלושה מלבנים בעלי שלוש שכבות. מסדרים גם אותם בשלושת השקעים הנותרים בתבנית.

מאפים אישיים של גבינה וירקותמסדרים את תשעת הריבועים בתבנית מאפינס|צילום: דרור עינב, mako אוכל

6מורחים מעט פסטו או ממרח עגבניות בתחתית כל עלה בשקע. מסדרים מעל מעט עגבניות, בצל ועגבניות מיובשות. מפזרים מעל קשקבל וגבינה מלוחה.מאפים אישיים של גבינה וירקותמורחים מעט פסטו או ממרח עגבניות בתחתית כל עלה|צילום: דרור עינב, mako אוכלמאפים אישיים של גבינה וירקותמסדרים מעל מעט עגבניות, בצל ועגבניות מיובשות|צילום: דרור עינב, mako אוכל

מאפים אישיים של גבינה וירקותמפזרים מעל קשקבל וגבינה מלוחה|צילום: דרור עינב, mako אוכל

7אופים כרבע שעה, עד שעלי הפילו משחימים. מצננים ואוכלים.

לבלוג של עידית -טעים!

>> בפעם שעברה הכנו עוגת שוקולד בננה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il