אוכל
אוכל

עוגת בננה ושוקולד

מה עולה לכם בראש כשאתם שומעים את שילוב המילים שוקו-בננה? אנחנו מניחים שבעיקר זכרונות נעימים, אז הנה עוד אחד לאוסף: עוגה מפנקת וטעימה בטירוף. בלי מיקסר, ובקערה וחצי

|mako אוכל| פורסם08:29
עוגת בננה ושוקולד  (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל
Rating:4.520reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 50 גרם שוקולד
  • 2 בננות בשלות
  • שלושת רבעי כוס סוכר
  • רבע כוס שמן
  • 2 ביצים
  • חציכוס שמנת חמוצה
  • שלושת רבעי כוס קמח לבן
  • שלושת רבעי כוס קמח כוסמין מלא (או קמח מלא אחר)
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • חצי כפית מלח
  • תמצית וניל

אופן ההכנה:

1ממיסים את השוקולד בפולסים של 30 שניות במיקרוגל. מניחים בצד לצינון.

עוגת בננה ושוקולד מועכים את הבננות|צילום: דרור עינב, mako אוכל

2מועכים את הבננות ומערבבים אותן יחד עם הסוכר. מוסיפים שמן וביצים, ומערבבים. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים שוב. מוסיפים את הקמחים, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח ותמצית הווניל, ומערבבים רק עד שהבלילה מתאחדת.עוגת בננה ושוקולד ומערבבים ביחד עם הסוכר|צילום: דרור עינב, mako אוכל

עוגת בננה ושוקולד מוסיפים שמן וביצים, ומערבבים|צילום: דרור עינב, mako אוכל

3מעבירים שלושת רבעי כוס מהבלילה אל קערת השוקולד המומס ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.עוגת בננה ושוקולד מעבירים שלושת רבעי כוס מהבלילה אל קערת השוקולד|צילום: דרור עינב, mako אוכל

עוגת בננה ושוקולד מערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולדית אחידה|צילום: דרור עינב, mako אוכל

4מעבירים את התערובת הבהירה לתבנית לחם (או אינגליש קייק לא חד פעמית) משומנת ומרופדת בנייר אפייה, ומעליה יוצקים את הבלילה הכהה. משיישים בעדינות בעזרת כף או מזלג (שימו לא לערבב יותר מדי, אחרת לא תקבלו את אפקט השיש).

עוגת בננה ושוקולד משיישים בעדינות בעזרת כף או מזלג|צילום: דרור עינב, mako אוכל

5אופים בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות, למשך כ-45 דקות.

לבלוג של עידית -טעים!

>> בפעם שעברה הכנו עוגיות שוקולד מלוחות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il