
עוגת מוס נס קפהתחתית עם המון אגוזים והפתעות, מוס שוקולד לבן במרכז, ומעל הכל, גנאש שוקולד שהופך את הקינוח הזה לכזה שעושה חשק לחגוג את פסח כל השנה. בנוסף, כל היופי הזה מגיע בצורת לב. אנחנו כבר מאוהביםליאור שרף|mako אוכל| פורסם18/04/1609:37 ![]() צילום: דרור עינב, mako אוכל |
המצרכים :לתחתית האגוזים (לתבנית לב 1.5 ליטר)
למוס:
לגנאש:
אופן ההכנה:1מכינים את תחתית האגוזים: קולים במחבת חמה את אגוזי מלך והפיסטוקים כחמש דקות. קולים את האגוזים כחמש דקות|צילום: דרור עינב, mako אוכל2מביאים לרתיחה בקלחת שמנת מתוקה, דבש, טחינה וסוכר. מוסיפים אגוזים, פיסטוקים, אורז תפוח, צימוקים ומערבבים. 3יוצקים את התערובת לתבנית לב, ומצננים כחצי שעה עד התגבשות. יוצקים את התערובת, ומצננים כחצי שעה|צילום: דרור עינב, mako אוכל4מכינים את המוס: משרים את אבקת הג'לטין בכוס עם המים קרים כ-10 דקות. 5מניחים שוקולד קצוץ בקערה, ומחממים מיכל אחד של שמנת מתוקה יחד עם כף נס קפה עד לסף רתיחה. 6שופכים את השמנת על השוקולד, ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי ומתקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את הג'לטין, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, ומקררים חצי שעה. מקפלים לתערובת השוקולד|צילום: דרור עינב, mako אוכל7מקציפים שמנת מתוקה למרקם יוגורט, מקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לתבנית מעל תחתית האגוזים, ומקפיאים. יוצקים לתבנית על תחתית האגוזים ומקפיאים|צילום: דרור עינב, mako אוכל8מכינים את הגנאש: שמים את חתיכות השוקולד הקצוצות בקערה, ומביאים את שמנת המתוקה וכף האספרסו לרתיחה בקלחת. מביאים שמנת מתוקה וכף אספרסו לסף רתיחה|צילום: דרור עינב, mako אוכל יוצקים על השוקולד מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד|צילום: דרור עינב, mako אוכל9יוצקים את תערובת השמנת והאספרסו על השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים לתבנית על מוס הנס קפה עד להתגבשות, ומגישים. >> בואו להרכיב איתנו עוד מתכונים >> בפעם שעברה הכנו עוגת תפוזים בחושה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |