אוכל
אוכל

עוגת שקדים איטלקית

מכירים את העוגות האלה, שהופכות את הקפה מסתם זריקת התרעננות לחוויה טעימה עוצמתית ומספקת, שאשכרה נותנת כוח להמשיך את היום? אז העוגה הזו. מתעצלים להכין זיגוג? חבל, אבל לא נחזיק את זה לרעתכם

|mako אוכל| פורסם12:27
עוגת שקדים - מוכנה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל
Rating:4.821reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

העוגה הזאת מגיעה מחבל ליגוריה שבאיטליה, שעשיר בעצי שקד מניבים. השתמשתי כאן בשקדים שלמים עם קליפה שקליתי מראש, כדי להעצים את הטעם שלהם. מסוג העוגות היבשות שהולכות מעולה לצד קפה. ושימו לב - הזיגוג לא הכרחי, אבל מוסיף הרבה.

המצרכים :

לסיר פלא 24 ס"מ:

  • 2 וחצי כוסות שקדים
  • כוס וחצי סוכר
  • שתיים ורבע כוסות קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • חצי כפית קינמון
  • 300 גרם חמאה, רכה
  • גרידה מתפוז שלם
  • 5 ביצים בטמפרטורת החדר

לזיגוג:

  • שקית (100 גרם) אבקת סוכר
  • כ-2 כפות מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות.

2קולים את השקדים למשך 10-15 דקות, מערבבים מדי פעם. מצננים.

3טוחנים ביחד את השקדים הקלויים והסוכר.

עוגת שקדים - קולים את השקדיםמכניסים את השקדים לקלייה|צילום: דרור עינב, mako אוכלעוגת שקדים - טוחנים את השקדיםוטוחנים|צילום: דרור עינב, mako אוכל

4מעבירים למיקסר עם וו לישה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון, ומערבלים יחדיו במהירות איטית. מוסיפים את החמאה וגרידת התפוז ומערבלים עד שהחמאה מתאחדת ונוצרים גושי בצק. מוסיפים את הביצים, שתיים שתיים (ולבסוף את האחרונה), עד שמתקבלת בלילה אחידה.

עוגת שקדים - מעבירים את השקדים למיקסרמעבירים את השקדים למיקסר|צילום: דרור עינב, mako אוכלעוגת שקדים - מוסיפים את הביציםאת הביצים מוסיפים שתיים-שתיים|צילום: דרור עינב, mako אוכל

5מעבירים לתבנית קוגלהוף משומנת ומקומחת.

6אופים 40-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

עוגת שקדים - מעבירים את הבלילה לתבניתמעבירים את הבלילה לתבנית|צילום: דרור עינב, mako אוכל

7אחרי שהעוגה מעט מתקררת מכינים את הזיגוג: מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ מהתפוז שאת קליפתו גיררנו. מתחילים בכף אחת ומערבבים. אם רואים שאין מספיק נוזלים – מוסיפים עוד מעט מיץ, עד שמתקבלת משחה שמזכירה במרקם שלה טחינה. יוצקים על העוגה. שומרים בטמפ' החדר.

עוגת שקדים - מכינים את הזיגוגואלה החומרים לזיגוג|צילום: דרור עינב, mako אוכל

* הערות: אפשר להשתמש גם בשקדים קלופים.

לבלוג של עידית -טעים!

>> בפעם שעברה הכנו עוגת פעמיים שוקולד

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il