אוכל
אוכל

קיש אביבי עם תרד טורקי ושום ירוק

תמיד פחדתם מקישים, והצירוף "בצק פריך" עשה לכם ויברציות שליליות? הנה הקיש שישבור את המחסום: אביבי, קליל, כיפי להכנה וטעים בשיגעון

|mako אוכל| פורסם12:51
קיש אביבי עם תרד טורקי ושום ירוק (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
Rating:4.221reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

המצרכים :

לבצק (לתבנית פאי בקוטר 31 או 28 ס"מ):

  • כוס וחצי קמח
  • חצי כפית מלח
  • 120 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • רבע כוס + כף מים קרים מאוד

למילוי:

  • 165 גרם (חצי חבילה גדולה) תרד (עדיף טורקי או בייבי תרד)
  • 2 שיני שום ירוק + מעט מהגבעולים, אם הם עדיין ירוקים ורכים (אם אין שום ירוק מחליפים בשן שום יבש אחת)
  • גבעול גדול של בצל ירוק
  • מכל שמנת לבישול 10%
  • 2 ביצים
  • חצי כפית מלח
  • מעט קליפת לימון מגוררת (לא חובה)
  • 45 גרם (שני שליש כוס) גבינה צהובה קשה עם נוכחות (אני השתמשתי בגרויאר), מגוררת

אופן ההכנה:

1מכינים בצק פריך: מניחים בקערה של מעבד מזון עם להב מתכתי קמח ומלח. מעבדים קצרות ומוסיפים את קוביות החמאה הקרה. מעבדים בפולסים, עד שהחמאה מתפוררת ומתערבבת בבצק, אבל עדיין אפשר לראות חתיכות שלה - לא יותר מ-15 שניות של פולסים. מוסיפים מחצית מהמים ומעבדים. אם הבצק נשאר יבש, מוסיפים את החצי השני. למרות שהבצק יהיה פירורי, הוא צריך להתאחד ביד שלכם כאשר אתם צובטים אותו.

קיש אביבי - הבצקחשוב לדקור את הבצק במזלג, שלא יתפח|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

2פורשים יריעת ניילון נצמד על השיש, שופכים עליה את פירורי הבצק ומועכים אותם לדיסק שטוח. סוגרים עם הניילון הנצמד ומעבירים למקרר לשעה. חשוב לא להתעסק עם הבצק יותר מדי כדי לא לחמם אותו.

3מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרדדים את הבצק הקר על משטח עבודה מקומח ומעבירים לתבנית פאי מתפרקת. מסירים שוליים מיותרים ודוקרים את הבצק שבתחתית התבנית במזלג. מעבירים לצינון במקפיא ל-5-10 דקות.

4מכסים את הבצק בנייר אפייה או נייר אלומיניום ושופכים על גביו משקולות אפייה או קטניות יבשות, כאלו שאתם לא הולכים להשתמש בהן. אופים 5 דקות מכוסה ועוד 5 דקות לא מכוסה ונזהרים שלא להזהיב מדי את הבצק. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.

קיש אביבי - קטניות לאפייה עיוורתכשאומרים "אפייה עיוורת" מתכוונים בסך הכל לזה|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

5מוציאים את הבצק מהתנור לצינון ובינתיים מכינים את המלית: מסירים מעלי התרד גבעולים עבים, מעבירים את התרד לקערה ומוזגים עליו מים רותחים מהקומקום. חולטים אותו כ-2 דקות, מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים כדי לעצור את החליטה. מניחים בצד לניקוז נוזלים.

6חותכים את הגבעול הירוק של הבצל למקטעים ואת החלק הלבן קוצצים לטבעות. חותכים למקטעים גם את הגבעול הירוק של השום ופורסים את השיניים.

7טורפים בקערה את השמנת, הביצים, המלח וקליפת הלימון. מוסיפים את הגבינה המגוררת ומערבבים.

קיש אביבי - התרדהתרד. תכף הוא יאבד נפח|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

8סוחטים את שאריות הנוזלים מהתרד וקוצצים אותו. מעבירים אל התבנית עם הבצק האפוי את הירקות החתוכים ומסדרים אותם.

9יוצקים מעל הירקות את הבלילה, מעבירים את תבנית הפאי לתבנית התנור הגדולה ואופים 25-30 דקות, עד שהפאי מתייצב ומזהיב. מצננים מעט לפני שפורסים.

* מתכון בונוס: מה עושים עם מחצית שקית התרד שנותרה? תרד לא-באמת-מוקרם: חולטים באותה דרך, עם מים חמים בקערה, מסננים, מצננים, סוחטים וקוצצים. מחממים מעט מחאה ושמן זית במחבת ומטגנים שן שום פרוסה למשך כמה שניות, עד שעולה ריח שום אבל השום עדיין לא משחים. מוסיפים את התרד הקצוץ ורבע כוס חלב (או שמנת לבישול). ממליחים ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים.

>> בואו להרכיב איתנו עוד מתכונים

לבלוג של עידית -טעים!

>> והנה קינוח תפוחים מהיר

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il