
עוגת שזיפים עם קראמבליש המון דברים שאפשר לעשות עם פירות קיץ, אנחנו למשל ממש אוהבים לאמץ אותם לכל עוגה אפשרית, אבל הפעם נראה לנו שהגזמנו בקטע טוב: קראמבל ושזיפים בשילוב נהדרעידית נרקיס כ"ץ|mako אוכל| פורסם05/07/1607:32 ![]() צילום: דרור עינב, mako אוכל |
המצרכים :לעוגה (תבנית מתפרקת בקוטר 22 או 24 ס"מ):
לקראמבל:
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום של 180 מעלות, משמנים היטב את התבנית. מתחילים מהקראמבל|צילום: דרור עינב, mako אוכל2מתחילים מהקראמבל: מעבדים בפולסים במעבד מזון את כל החומרים עד שמתקבלת תערובת פירורית אבל עדיין עם גושי חמאה לא קטנים. לחלופין, אפשר לעבד את התערובת ביד – מעבירים לקערה את כל חומרי הקראמבל, מערבבים את החמאה לתוך התערובת בעזרת האצבעות עד לקבלת מרקם של חול גס. מעבירים למקרר עד להרכבת העוגה. לחלופין, אפשר לעבד את התערובת ביד|צילום: דרור עינב, mako אוכל3מעבדים במיקסר ידני חמאה וסוכר, עד שמתקבלת תערובת קרמית ובהירה. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומעבדים לתוך התערובת. מוסיפים את שאר החומרים (חוץ מהשזיפים) ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את שאר החומרים (חוץ מהשזיפים)|צילום: דרור עינב, mako אוכל4מעבירים לתבנית המשומנת ומסדרים מעל את חצאי השזיפים, כשהחלק החתוך פונה למעלה. מפזרים מעל את הקראמבל בשכבה אחידה. מפזרים מעל את הקראמבל בשכבה אחידה|צילום: דרור עינב, mako אוכל5אופים 60-70 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. *עוגת השזיפים נשמרת כ-4 ימים כאשר היא מאוחסנת בקופסה סגורה היטב, אבל הכי טוב לאכול אותה ביום הכנתה. *אם רוצים לאפות את עוגת השזיפים בתבנית קטנה (בנפח של חצי ליטר) כמו בתמונה – מחלקים את כמות המרכיבים ב-3 (ואת כמות מרכיבי הקראמבל בחצי, כדי לקבל שכבה מפנקת של פירורים) ואופים כ-45 דקות. לבלוג של עידית -טעים! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |