אוכל
אוכל

עוגת שזיפים עם קראמבל

יש המון דברים שאפשר לעשות עם פירות קיץ, אנחנו למשל ממש אוהבים לאמץ אותם לכל עוגה אפשרית, אבל הפעם נראה לנו שהגזמנו בקטע טוב: קראמבל ושזיפים בשילוב נהדר

|mako אוכל| פורסם07:32
עוגת שזיפים עם קראמבל (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל
Rating:4.447reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגה (תבנית מתפרקת בקוטר 22 או 24 ס"מ):

  • 150 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • 150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
  • 3 ביצים בגודל L
  • 225 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח תופח
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • כפית אבקת אפייה
  • 85 גרם (קצת פחות מחצי מכל) שמנת חמוצה
  • תמצית וניל
  • מלח
  • 5-6 שזיפים חצויים ומגולענים

לקראמבל:

  • 50 גרם (5 כפות) קמח
  • 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • כף סוכר
  • קורט קינמון
  • כף גדושה של סולת (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 180 מעלות, משמנים היטב את התבנית.

עוגת שזיפים עם קראמבלמתחילים מהקראמבל|צילום: דרור עינב, mako אוכל

2מתחילים מהקראמבל: מעבדים בפולסים במעבד מזון את כל החומרים עד שמתקבלת תערובת פירורית אבל עדיין עם גושי חמאה לא קטנים. לחלופין, אפשר לעבד את התערובת ביד – מעבירים לקערה את כל חומרי הקראמבל, מערבבים את החמאה לתוך התערובת בעזרת האצבעות עד לקבלת מרקם של חול גס. מעבירים למקרר עד להרכבת העוגה.

עוגת שזיפים עם קראמבללחלופין, אפשר לעבד את התערובת ביד|צילום: דרור עינב, mako אוכל

3מעבדים במיקסר ידני חמאה וסוכר, עד שמתקבלת תערובת קרמית ובהירה. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומעבדים לתוך התערובת. מוסיפים את שאר החומרים (חוץ מהשזיפים) ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.עוגת שזיפים עם קראמבלמעבדים במיקסר ידני חמאה וסוכר|צילום: דרור עינב, mako אוכלעוגת שזיפים עם קראמבלמוסיפים ביצים, אחת אחת|צילום: דרור עינב, mako אוכל

עוגת שזיפים עם קראמבלמוסיפים את שאר החומרים (חוץ מהשזיפים)|צילום: דרור עינב, mako אוכל

4מעבירים לתבנית המשומנת ומסדרים מעל את חצאי השזיפים, כשהחלק החתוך פונה למעלה. מפזרים מעל את הקראמבל בשכבה אחידה.עוגת שזיפים עם קראמבלמעבירים לתבנית המשומנת|צילום: דרור עינב, mako אוכלעוגת שזיפים עם קראמבלחותכים את השזיפים לפני שיבואו מעל העוגה|צילום: דרור עינב, mako אוכל

עוגת שזיפים עם קראמבלמפזרים מעל את הקראמבל בשכבה אחידה|צילום: דרור עינב, mako אוכל

5אופים 60-70 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

*עוגת השזיפים נשמרת כ-4 ימים כאשר היא מאוחסנת בקופסה סגורה היטב, אבל הכי טוב לאכול אותה ביום הכנתה.

*אם רוצים לאפות את עוגת השזיפים בתבנית קטנה (בנפח של חצי ליטר) כמו בתמונה – מחלקים את כמות המרכיבים ב-3 (ואת כמות מרכיבי הקראמבל בחצי, כדי לקבל שכבה מפנקת של פירורים) ואופים כ-45 דקות.

לבלוג של עידית -טעים!

>> בפעם שעברה הכנו מאפים אישיים של גבינה וירקות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il