mako
פרסומת

בייגל ממולא בשר של חן ואלון

כאילו שבייגל ביתי הוא לא דבר מספיק טעים כשלעצמו - הוסיפו חן ואלון חטא על פשע ומילאו אותו בתערובת של בשר ובצלים מקורמלים. התוצאה? עיניכם הרואות

חן ואלון קורן
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

המרכיבים

טבלת המרות

(8 מנות)

תבנית

לבצק:

  • 3 וחצי כוסות קמח לבן
  • שליש כוס סוכר דמררה
  • כף גדושה שמרים
  • כוס ורבע מים חמימים
  • כפית מלח
  • חלמון
  • 2 כפות שמן זית

למילוי:

  • בצל, קצוץ דק
  • מעט שמן, לטיגון
  • כף גדושה סוכר
  • חצי קילו בשר טחון
  • כפית מלח
  • חצי כפית פפריקה
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית ראס אל חנות או בהרט
  • חופן כוסברה קצוצה

לציפוי:

  • מים
  • שומשום

אופן ההכנה

01

הבצק: מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, סוכר ושמרים. מתחילים לערבב במהירות נמוכה ומוסיפים את המים בהדרגה.

02

מוסיפים את המלח, החלמון ושמן הזית ומערבלים כ-7-8 דקות מהירות נמוכה עד שמתקבל בצק אחיד ונעים למגע. מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים כשעתיים בטמפרטורת החדר.

03

המילוי: מטגנים את הבצל על אש גבוהה עד שהוא משחים היטב. מוסיפים כף גדושה סוכר ומקרמלים את הבצל.

בייגל ממולא בשר של חן ואלון - חתוך
והנה הוא חתוך. חן ואלון השקיעו ועיצבו את הבייגל כעיגול - אתם לא חייבים | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
04

מוסיפים את הבשר ומבשלים על אש גבוהה עד שהוא מאפיר. מוסיפים תבלינים ומבשלים עוד כדקה. מוסיפים את הכוסברה ומכבים. מצננים.

05

מחלקים את הבצק ל-8 כדורים ומתפיחים שנית תחת מגבת לחה, כשעה.

06

מחממים תנור ל-250. מעלות.

07

מרדדים כל כדור בצק למלבן, ממלאים שורה של מלית בשר ומגלגלים למקל ארוך. מורחים מים על כל מקל ומצפים בהמון שומשום מכל הכיוונים.

08

אופים כרבע שעה עד שמשחים.