
המצרכים (10 מנות):לתחתית אוראו:
לקרם הבננה:
למוס שוקולד החלב:
אופן ההכנה:1מכינים את תחתית האוראו: מפרידים את העוגיות מהקרם הלבן (שומרים אותו להמשך), שוברים גס את העוגיות, ומסדרים בכל תחתית כוס את שברי עוגיות. 2מכינים את קרם הבננה: מערבבים את החלמונים, הסוכר והקורנפלור לתערובת חלקה. 3מביאים לרתיחה את החלב עם מקל הווניל. לאחר הרתיחה, יוצקים מעט ממנו לתערובת החלמונים כדי לחמם אותם באיטיות, ומערבבים היטב כדי להימנע מבישול הביצים. מעבירים את התערובת לסיר ומבשלים תוך כדי בחישה על להבה נמוכה עד שהמרקם מסמיך. מורידים מהאש, מסננים ומצננים. 4מועכים את הבננות הבשלות לפירה חלק, ומערבבים עם הקרם. 5ממיסים את קרם עוגיות האוראו במיקרוגל, מוסיפים לקרם ומערבבים היטב. 6מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לקרם הבננות. מזלפים את הקרם לכוסות עם שברי העוגיות, ומעבירים למקרר (אפשר להוסיף כאן שכבה של פרוסות בננה). 7מכינים את מוס השוקולד: ממיסים את השוקולד עם מיכל אחד של שמנת מתוקה במיקרו או בבן מארי, מערבבים למרקם אחיד, ומצננים היטב. 8מקציפים את מיכל השמנת השני עד לקבלת קצפת רכה, ומוסיפים אותה בהדרגה ובעדינות לקרם השוקולד, מבלי לאבד נפח, עד שמתקבל מרקם אוורירי של מוס. 9מזלפים את המוס על גבי הבננות, ואם רוצים מקשטים בשוקולד מגורר, פניני שוקולד או פרוסות בננה. >> בואו לנסות גם את קינוח הכוסות השני של מור ונדב ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |