mako
פרסומת

פנקוטה טירמיסו

הפנקוטה, יש לה קטע: מצד אחד היא נהנית מדימוי של קינוח חגיגי שלא מכינים ככה סתם, מצד שני - כל כך קל להכין אותה שפשע לא לנסות. המתכון הזה משדך לפנקוטה טעמי אספרסו שהולמים אותה מאד, גם בקרם וגם ברוטב

אורלי פלאי-ברונשטיין
פורסם:
פנקוטה טירמיסו
פנקוטה טירמיסו | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
הקישור הועתק

המרכיבים

טבלת המרות

(6 מנות)

  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
  • 1/2 1 כפיות אבקת ג'לטין
  • 4 כפות סוכר
  • 2 מנות אספרסו (40 מ"ל כל אחת)
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו או 1 כפית תמצית וניל אמיתי

לרוטב קפה:

  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות מים
  • מנת אספרסו (40 מ"ל)

אופן ההכנה

01

יוצקים מיכל שמנת אחד לקערה ומפזרים מעליו ג'לטין. ממתינים 3 דקות.


2. מביאים לרתיחה מיכל שני של שמנת מתוקה עם סוכר, אספרסו ומקל וניל.


3. מוסיפים את תערובת השמנת והג'לטין לתערובת שבסיר ומבשלים יחד רק עד לסף רתיחה עד שהג'לטין נמס לחלוטין בנוזל. מצננים מעט, מסננים ומחלקים בין הכלים האישיים.

04

מכסים בנילון ומקררים 5 שעות.

פנקוטה טירמיסו. האספרסו משתלב היטב
טעמי קפה שמשתלבים בול. פנקוטה טירמיסו | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
05

מגישים ישר מהמקרר. אם רוצים להפוך את הקרם לצלחת הגשה טובלים את הכלי במים רותחים, מעבירים סכין מסביב לדפנות, הופכים ומגישים עם רוטב קפה או מקשטים באגוזים קצוצים ופירות יער.