mako
פרסומת

עוגת הנסיכה השוודית

מה שטוב לבנותיו של נסיך שוודיה טוב גם בשבילנו: עוגת שכבות עשירה, עם קרם וניל, קצפת, ריבה חמצמצה ושכבת מרציפן עדינה שמכסה את הכל. עוגה שהיא גם טעימה וגם יפה, דורשת השקעה - אבל שווה את זה. הכי נסיכה

אייל גרש
מאסטר שף
פורסם:
עוגת הנסיכה השוודית – אייל גרש
צילום: מתוך מאסטר שף, שידורי קשת
הקישור הועתק

המרכיבים

טבלת המרות

לקרם הווניל:

  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפות סוכר
  • גרידה מחצי לימון
  • 3 חלמונים
  • 1 כוס חלב
  • 1 כף תמצית וניל או מקל וניל

לבסיס העוגה:

  • 1/2 כוס קמח לבן מנופה
  • 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 4 ביצים גדולות, מופרדות
  • 1/8 כפית מלח
  • 3/4 כוס סוכר

למלית:

  • 250 מ"ל (מכל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקיק סוכר וניל
  • 1/2 כוס ריבה חמוצה (כמו לינגון-ברי)

לציפוי המרציפן:

  • 500 גרם מרציפן
  • כמה טיפות של צבע מאכל ירוק או ורוד
  • מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה

01

מכינים את קרם הווניל: מקציפים יחד בקערה קטנה קורנפלור, סוכר, גרידת לימון וחלמונים לקצף צהבהב.

02

מחממים בסיר על אש בינונית את החלב עם תמצית הווניל עד לנקודת רתיחה אך לא יותר מזה.

03

מורידים מהאש ולאט לאט מוסיפים כמות קטנה של החלב החם אל תוך קערת החלמונים ומערבבים היטב. ממשיכים להוסיף את שאר החלב (בכמויות קטנות) לתוך קערת החלמונים. יוצקים את התערובת שהתקבלה חזרה לתוך הסיר ומבשלים על אש בינונית, תוך בחישה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה לפודינג. זה אמור לקחת בערך 3 דקות. חשוב לערבב כל הזמן כדי למנוע מתחתית הפודינג להיצרב.

04

מסירים מהאש, מעבירים את הפודינג לקערת זכוכית ומכסים מיד עם ניילון נצמד שמונח על הפודינג עצמו זה על מנת למנוע התפתחות של קרום. מכניסים למקרר לפחות לשעה שהקרם יתייצב.

05

העוגה: מחממים את התנור ל-180 מעלות.

06

בקערה קטנה מערבבים ביחד את 2 סוגי הקמח ואבקת האפייה.

07

מקציפים במיקסר את החלבונים לקצף חזק ומוסיפים את הסוכר בהדרגה ואת המלח. לאחר מכן מורידים את המהירות לנמוכה ומקפלים לתוך התערובת כל חלמון בנפרד עד הם נבלעים לחלוטין. לבסוף מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה עד שהתערובת הופכת לחלקה.

08

יוצקים את התערובת אל תוך רינג משומן בקוטר 20 ס"מ ואופים עד 20 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם המוכנס למרכזה יוצא נקי. מקררים את העוגה על משטח רשת ומפרידים אותה מהרינג. מחלקים אותה ל-3 חלקים (לרוחב) ומאפשרים לה להתקרר לגמרי.

09

מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם הסוכר וסוכר הווניל עד לקבלת קצפת נוקשה. מרוקנים לקערה מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

10

שוברים את המרציפן לחתיכות קטנות לתוך קערה בינונית ולשים אותו בידיים. חום הגוף הטבעי יעזור ללוש את המרציפן בקלות. מוסיפים כמה טיפות של צבע המאכל וממשיכים ללוש את המרציפן עד שמתקבל צל חיוור של ירוק. אפשר להוסיף עוד כמה טיפות צבע מאכל אך בזהירות. הגוון צריך להיראות בצבע פסטל ולא ירוק ניאון. לאחר שמתקבל גוש גדול של מרציפן ירוק בהיר, מאבקים אותו באבקת סוכר ומתחילים לשטח אותו עם הידיים ובין שני ניירות אפייה. ממשיכים לרדד את הבצק עם מערוך לעובי דק ובגודל של 16 ס"מ לפחות. מניחים בצד.

11

הרכבת העוגה: מוציאים את קרם הווניל המצונן מהמקרר ומקציפים אותו במטרפה עד שהוא נעשה חלק וקטיפתי.

12

לוקחים את החלק העליון של העוגה שחילקנו ל-3 ומניחים אותו על צלחת הגשה – הוא יהיה בסיס העוגה. מורחים עליו את קרם הווניל. על הקרם מניחים את החלק האמצעי של העוגה ומורחים עליו את הריבה. מעל הריבה מורחים שכבה דקה מאוד של הקצפת. מניחים בזהירות את החלק התחתון של העוגה מעל הכל ומורחים עליו שכבה נדיבה מאוד של קצפת. את שאר הקצפת מורחים מסביב לעוגה.

13

מסירים בזהירות ובעדינות את המרציפן מניירות האפייה ועוטפים בו בזהירות את העוגה. אם המרציפן נעשה דביק יש לקמח את הידיים באבקת סוכר. מצפים את העוגה לחלוטין במרציפן, חותכים את השאריות והשוליים המיותרים ומכניסים למקרר ל-24 שעות לפחות.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.