
מאפי שמרים אישיים במילוי קרם וניל ושוקולדמבין כל הקינוחים שחשבנו שלא נאכל בפסח הקרוב, מאפי שמרים היו אלה שגרמו לנו לכאב הכי גדול. לשמחתנו, הגיע המתכון הזה, שיגרום לכם להפתיע את כל מי שתיפגשו בחג הקרוב. הרווחתםנטלי לוין|mako אוכל| פורסם20/04/1608:14 ![]() צילום: דרור עינב, mako אוכל |
המצרכים (12 מנות):לבצק:
לקרם וניל ושוקולד:
להברשה:
לסירופ:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות 2בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את תערובת הקמח, החמאה, השמנת, הסוכר, הביצה, החלמון, המלח ותמצית הווניל, ולשים במהירות בינונית למשך כ-4-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. 3מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב, יוצרים צורת עיגול, ומניחים בתוך קערה. 4מכסים את הקערה, ומתפיחים את הבצק במשך כשעה במקום חמים, עד שהבצק תופח מעט. 5מכינים את קרם וניל: בקערה קטנה שמים חלב, אינסטנט פודינג, אבקת סוכר, תמצית וניל ואגוזים טחונים ומערבבים לתערובת אחידה. 6מצננים את התערובת במשך כשעה במקרר עד שהיא מתייצבת. 7על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בעובי 3-4 מ"מ. 8מורחים את קרם הוניל בשכבה אחידה ודי דקה. 9מפזרים שוקולד צ'יפס בנדיבות. 10מגלגלים לרולדה הדוקה. 11חותכים ל-12 חתיכות ומניחים בתוך תבנית שקעים משומנת. 12מכסים את התבנית ומתפיחים במשך כ-30 דקות במקום חמים עד שהמאפים תופחים. 13מברישים את המאפים בעדינות בחלבון, אופים במשך 15-20 דקות או עד שהמאפים תפוחים וזהובים, ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. 14מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר והמים, ומביאים לרתיחה מלאה. חשוב לוודא שכל הסוכר נמס. 15מברישים את המאפים המוכנים בנדיבות בסירופ, ממתינים לצינון מוחלט ומגישים. לבלוג של נטלי -עוגיו.נט • הקמח מתאים לחולי צליאק שכן הוא ללא גלוטן • שמרים אינם מכילים אף אחד מ-5 הדגנים, ולכן הם כשרים לפסח • המוצר מכיל עמילנים, קמח אורז, חלבון אפונה ועוד – הכל כשר לפסח • התערובת כשרה לפסח בהשגחת הרבנות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |