mako
פרסומת

כמעט מיליארד ורבע שקל: הנדל"ן חוגג שתי הנפקות ענק בשבוע אחד

המוסדיים שוב בונים על הנדל"ן: קבוצת מבנה גייסה כמעט מיליארד שקל בביקושי יתר, ורני צים הוסיפה עוד רבע מיליארד – בשוק שלא ראה הבעת אמון כזו חודשים ארוכים

עופר פטרסבורג
עופר פטרסבורג
mako
פורסם:
ירידות בבורסת תל אביב
צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90
הקישור הועתק

הבורסה ממשיכה להתחמם, וחברות הנדל"ן הציבוריות רושמות שבוע חזק במיוחד בגזרת הגיוסים. שתי קבוצות ותיקות, "מבנה נדל"ן" ו"רני צים מרכזי קניות", השלימו בהצלחה הנפקות אג"ח, וזכו לביקושים של למעלה מ-1.9 מיליארד שקל.

ההנפקות האחרונות של מבנה ורני צים משדרות ביטחון מחודש בענף, גם על רקע אי-הוודאות בשוק ההון. שתי החברות נהנות מביקושי יתר ומהבעת אמון מצד הגופים המוסדיים – איתות לכך שהשוק מאמין בפעילות הנדל"ן המניב, ביזמות ובהתחדשות, ורואה בענף מנוע צמיחה גם לשנים הקרובות.

מבנה נדל"ן מגייסת 970 מיליון שקל בביקושי יתר

קבוצת מבנה נדל"ן, מהחברות הגדולות בענף, השלימה בהצלחה את השלב המוסדי בהנפקת אג"ח באמצעות הרחבת סדרת אג"ח כ"ו. החברה רשמה ביקושי יתר מרשימים של כ-1.55 מיליארד שקל, והגדילה את היקף הגיוס לכ-970 מיליון שקל – כמעט פי שניים מהכוונה המקורית. המחיר שנקבע בהנפקה – 1,072 שקל ליחידה – משקף תשואה של 2.78% צמוד למדד, עם מח"מ של כ-6.8 שנים, והאג"ח מדורגות בדירוג הגבוה iAA על ידי מעלות S&P.

לדברי מנכ"ל הקבוצה, עוזי לוי, "ההנפקה המוצלחת מעידה על אמון השוק בחברה וביכולותיה. התמורה תשמש למיחזור חוב ולמימון ייזום קדימה, כשמבנה ממשיכה לפתח את מלאי הקרקעות והנכסים שברשותה ולייצר ערך משמעותי לבעלי המניות".

למבנה פוטנציאל ייזום רחב – בין היתר פרויקטים של נדל"ן מניב ומגורים בהיקפים כוללים של מאות אלפי מ"ר, כולל פרויקט "הסוללים" בתל אביב שצפוי להניב NOI שנתי של מעל 100 מיליון שקל.

רני צים מרכזי קניות גייסה 246 מיליון שקל

גם חברת רני צים מרכזי קניות סיכמה שבוע מוצלח: החברה השלימה גיוס אג"ח (סדרה ה' החדשה) בהיקף של כ-246 מיליון שקל בשלב המוסדי, בצירוף כתבי אופציה שיכולים להניב לה הון נוסף של כ-130 מיליון שקל אם ימומשו במלואם. בהנפקה נרשמו ביקושים גבוהים בהיקף של כ-377 מיליון שקל, והחברה הגדילה את היקף הגיוס בהתאם.

לדברי מנכ"ל החברה, אבישי אברהם, "אנו רואים בביקושים הבעת אמון בחברה ובחזון שלה. בשנה האחרונה הורדנו מינוף, השקנו שני מרכזים חדשים ברהט ובטמרה, ונמשיך להתרחב עם שבעה פרויקטים נוספים – שלושה מהם כבר בהקמה". החברה פועלת כיום עם 14 מרכזים מסחריים פעילים ברחבי הארץ, ומקדמת פרויקטים נוספים בערים כמו כפר סבא, דליית אל-כרמל וראש העין, לצד פעילות הולכת וגדלה בתחום האנרגיה הירוקה.