כלמוביל נדל"ן רוכשת קומפלקס משרדים בירושלים ב-140 מיליון שקל
חברת הבת של יבואנית הרכב חתמה על עסקה לרכישת 10,000 מ"ר בפארק ההייטק הר חוצבים מחברת אמות. הנכס בתפוסה של מעל 90% וכולל בין שוכריו את מטריקס וכמה משרדי ממשלה

כלמוביל נדל"ן, חברת הבת של יבואנית הרכב כלמוביל, חתמה על עסקה לרכישת קומפלקס משרדים בשטח 10,000 מ"ר בפארק ההייטק הר חוצבים בירושלים. העסקה נחתמה מול חברת אמות בהיקף של 140 מיליון שקל.
הנכס כולל חמש קומות משרדים ומאות מקומות חניה, והוא ממוקם באחד ממרכזי ההייטק המרכזיים בישראל. בפארק פועלות חברות טכנולוגיה מובילות כמו מובילאיי, אינטל, רפא"ל, אלביט, בינת ומטריקס, לצד משרדי ממשלה ונותני שירותים נוספים.
הבניין הנרכש נמצא בתפוסה של למעלה מ-90 אחוזים. בין השוכרים נמצאות חברת מטריקס, וואן פתרונות טכנולוגיה ומספר משרדי ממשלה/
"עסקת הרכישה תואמת את האסטרטגיה שלנו להרחיב את פורטפוליו הנכסים המניבים בפריסה ארצית", אמר שרון גמבשו, מנכ"ל כלמוביל נדל"ן. "אנחנו מתמקדים במיקומים עם נגישות תחבורתית מעולה, תפוסה גבוהה ושוכרים איכותיים".
גמבשו הוסיף כי בחצי השנה האחרונה חלה התעוררות בשוק הנדל"ן המניב, בעיקר בשל גידול בביקוש של חברות הייטק לשטחי משרדים והחזרה ההדרגתית לעבודה מהמשרד.
פארק ההייטק בהר חוצבים נהנה מהטבות מס ממשלתיות ועירוניות, מה שהופך אותו לאטרקטיבי עבור חברות טכנולוגיה. המיקום מאופיין בנגישות תחבורתית טובה, ביקושים גבוהים לאורך זמן וחוזי שכירות יציבים.
כלמוביל נדל"ן מרכזת את פעילות הנדל"ן של קבוצת כלמוביל, המייבאת לישראל את מותגי הרכב מרצדס, יונדאי, מיצובישי, ג'נסיס, סמארט, JAECOO, OMODA ו-ORA. החברה מתמחה בניהול, ייזום, השבחה ורכישת נדל"ן מניב.
הרכישה החדשה מהווה חלק מהאסטרטגיה של קבוצת כלמוביל להרחיב את פעילותה מעבר לתחום הרכב, לתחומי האנרגיה, התשתיות, הסביבה והנדל"ן.
"פארק הר חוצבים מייצג בדיוק את סוג הנכסים שאנחנו מחפשים - מיקום אסטרטגי, שוכרים איכותיים ופוטנציאל צמיחה לטווח ארוך", סיכם גמבשו.