השקעה של 50 מיליון שקל ביקב בזיכרון יעקב
חברת מ.מ.ש מלונות מקבוצת שתית החלה בעבודות להקמת "יקב זמארין" בפארק היין המקומי. הפרויקט יכלול מרכז מבקרים, שטחי מסחר, מתחם אירוח ונטיעת כרמים, וצפוי להיפתח בעוד כשנתיים


חברת מ.מ.ש מלונות, מקבוצת שתית שבבעלות איש העסקים שלום שטרית, הודיעה על הקמת "יקב זמארין" בשכונת פארק היין בזיכרון יעקב. על פי הודעת החברה, הפרויקט כולל יקב, מרכז מבקרים, שטחי מסחר ומתחם אירוח, בהשקעה מדווחת של יותר מ-50 מיליון שקל. לאחרונה התקבל היתר חפירה והחלו עבודות בשטח, כשנה וחצי לאחר שהחברה זכתה במכרז של רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) לקרקע בשטח של 14 דונם.
על פי התכנון, הפרויקט ישלב מרכז ייצור ומרכז מבקרים בשטח בנוי של 300 מ"ר, ו-300 מ"ר נוספים בשטח פתוח. לצד היקב, מתוכנן אזור מסחרי בהיקף של 2,000 מ"ר שבו יפעלו חנויות, בתי קפה ומסעדות, וכן מתחם אירוח ולינה. בנוסף, על פי התוכנית יינטעו במתחם כרמים בשטח של כשמונה דונמים. את הפרויקט תכננה האדריכלית איריס טולדנו בחנא.
לתפקיד יינן היקב מונה מיכה ועדיה, שכיהן במשך 15 שנה כיינן הראשי של יקב הרי גליל. לדברי החברה, פעילות הייצור כבר החלה לפני כשנה, עם נטיעת כרמים ברמת הגולן, בגליל ובהרי יהודה בשטח של יותר מ-100 דונם. היקב צפוי להיפתח בתוך כשנתיים, וכושר הייצור המתוכנן שלו עומד על כ-150 אלף בקבוקים בשנה.
שלום שטרית מסר כי הפרויקט מהווה המשך ישיר לפעילות המלונאות של הקבוצה. "יקב זמארין יהיה מתחם ייחודי ופורץ דרך, כזה שיחבר בין תרבות היין, חוויית אירוח מוקפדת ונוף ישראלי", אמר.