mako
פרסומת

בדרך לביצוע: מעל 1.2 מיליארד שקל מוזרמים לשני פרויקטים גדולים

מכלול ושלמה ביטוח חתמו על ליווי פיננסי בהיקף 732 מיליון שקל לפרויקט הענק של מיי טאון בקריית מלאכי; רובי קפיטל תעמיד מסגרות אשראי וערבויות רוכשים בהיקף של כ-500 מיליון שקל בפרויקט רוטשטיין בגבעת זאב

עופר פטרסבורג
עופר פטרסבורג
mako
פורסם:
מיי טאון קרית אונו 
מיי טאון קרית אונו  | הדמיה: Evolve media, יחסי ציבור
הקישור הועתק

הכסף הגדול ממשיך לזרום לנדל"ן: שני הסכמי ליווי משמעותיים בהיקף כולל של למעלה מ-1.2 מיליארד שקל מקדמים לביצוע שני פרויקטים גדולים בקריית מלאכי ובגבעת זאב, וממחישים את האמון הגבוה של הגופים המוסדיים ביזמות המגורים גם בתקופה מאתגרת.

כ-732 מיליון שקל בקריית מלאכי

קבוצת מיי טאון מדווחת על חתימה על ליווי פיננסי בהיקף של כ-732 מיליון שקל מצד מכלול ושלמה ביטוח, שיממנו את פרויקט ההתחדשות העירונית "מיי טאון סנטר" – המיזם הגדול והראשון מסוגו בעיר.

העסקה מצטרפת לנתון מעניין מבחינת ביקושים: בתוך פחות משבוע כבר נרשמו שש הרשמות לרכישת דירות בפרויקט. המתחם החדש יוקם בלב קריית מלאכי ויכלול הריסה של 40 דירות ישנות והקמת שני מגדלים בני 23 קומות עם 195 יחידות דיור, לצד מתחם מסחר של כ-9,000 מ"ר ופיאצה עירונית מעוצבת. העבודות צפויות להתחיל בפברואר 2026.

הפרויקט מתוכנן בהתאם לסטנדרט גבוה במיוחד – לובי פרטי מעוצב, מועדון דיירים, חנייה תת-קרקעית, הכנות לעמדות טעינה לרכבים חשמליים, שלוש מעליות בכל בניין, גינת שמיים מעל קומת המסחר ועוד.

מנכ"ל קבוצת מיי טאון, יוסי חסון, ציין: "הליווי הפיננסי של מכלול ושלמה ביטוח מדגיש את הפוטנציאל העצום של הפרויקט ומחזק את האמון במודל העסקי שלנו. מיי טאון סנטר ישנה את פני העיר קריית מלאכי ויהווה מוקד משיכה מרכזי לפיתוח העירוני והכלכלי".

מיי טאון ממשיכה להתרחב בפרויקטים בכל הארץ, לאחר שנכנסה לבורסה והחלה לפעול כחברה מדווחת הנתמכת בגב פיננסי חזק ובשותפות משקיעים מובילים, בהם משפחת ארקין וקרן ספרה.

כ-500 מיליון שקל בגבעת זאב

במקביל, רובי קפיטל חתמה על הסכם ליווי מול חברת רוטשטיין, להקמת פרויקט מגורים חדש בשכונת רמת זאב בגבעת זאב. במסגרת העסקה תעמיד החברה מסגרות אשראי וערבויות רוכשים בהיקף של כ-500 מיליון שקל. הפרויקט יכלול 197 יחידות דיור ב-5 בניינים לצד שטחי מסחר וציבור, במסגרת עסקת קומבינציה.

מדובר בהמשך ישיר לשיתוף הפעולה בין החברות: רק לפני שנה העניקה רובי קפיטל לרוטשטיין ליווי של 680 מיליון שקל לפרויקט אחר בפתח תקווה.

יעקב ניצן, מנכ"ל ושותף ברובי קפיטל, מסביר: "אנו רואים בגבעת זאב אזור בעל ביקושים גבוהים ופוטנציאל השבחה משמעותי. הליווי לפרויקט החדש של רוטשטיין משתלב היטב באסטרטגיה שלנו – מימון פרויקטים איכותיים עם חברות מובילות, גם בעסקאות מורכבות כמו קומבינציה מול בעלי קרקע פרטיים".

רובי קפיטל מחזיקה תיק פעילות מרשים: מעל 15,000 יח"ד שליוותה ביותר מ-30 יישובים ובהיקף חוב מצטבר של כ-25 מיליארד שקל, לצד פעילות קרנות השקעה המשותפות ליזמים.

אילת רוסק, מנכ"לית מכלול מימון נדל"ן, מסרה: ״ליווי פרויקט 'מיי טאון סנטר' בהיקף של 732 מיליון ש״ח מצטרף לשורה של מהלכים אסטרטגיים שאנו מובילים בשוק ההתחדשות העירונית ברחבי הארץ. אנחנו מאמינים בעתידה של הפריפריה ובכוחה של התחדשות אמיתית ליצור איכות חיים חדשה עבור תושבים וקהילות.״