mako
פרסומת

אחרי שנים עם חשב מלווה: קריית גת יוצאת לעצמאות כלכלית

לאחר שנים שהתנהלה תחת פיקוח כלכלי צמוד וחשב מלווה, העירייה מקבלת עצמאות פיננסית. במקביל, העיר רשמה זינוק בשיווק יחידות דיור השנה, נתון שזיכה אותה במענקים ממשלתיים של עשרות מיליוני שקלים

עופר פטרסבורג
פורסם:
קריית גת
קריית גת
הקישור הועתק

משרד הפנים הודיע רשמית כי קריית גת הוכרזה "רשות איתנה", מעמד המעניק לעירייה עצמאות פיננסית וניהולית. ההכרזה מגיעה לאחר שנים שבהן נחשבה העיר לרשות תחת פיקוח כלכלי הדוק, ואף לוותה על ידי חשב מלווה מטעם המדינה.

בעיריית קריית גת מייחסים את השינוי במצב הפיננסי לצעדים שהובילה הנהלת העיר, בראשות ראש העיר כפיר סויסה, בשנתיים האחרונות. לדברי העירייה, במסגרת תהליך ההבראה מונה גזבר חדש, בוצעו התאמות של ההוצאות ליכולות התקציביות וחוזקו מערכות הניהול והבקרה. צעדים אלה באו לידי ביטוי גם בציון 100 שקיבלה לאחרונה העירייה במדד ההון האנושי של משרד הפנים, הבוחן את איכות הניהול ותפקוד המערכות.

לצד ההכרה ממשרד הפנים, נתוני המדינה מצביעים על כך שקריית גת שיווקה השנה 4,217 יחידות דיור. היקף השיווקים זיכה את העירייה במענק ממשלתי בסך של כ-75.3 מיליון שקל, מתוכם כ-42 מיליון שקל יופנו לפיתוח תשתיות וכ-33 מיליון שקל מיועדים להוצאות שוטפות. בנוסף, יו"ר קרן קיימת לישראל (קק"ל), אייל אוסטרניצקי, הודיע בשבוע שעבר על מענק של 15 מיליון שקל לעיר לטובת פיתוח פארקים ומבני ציבור.

במקביל לתנופת הבנייה למגורים, בדגש על שכונת כרמי גת, גם פארק התעשייה המקומי נמצא בהליך הרחבה. הפארק, המאכלס חברות טכנולוגיה ובראשן אינטל (Intel), צפוי להתרחב בכ-2,000 דונם. לאחרונה נחנך מחלף חדש בכניסה אליו, במטרה לתמוך בפעילות התעשייתית ולהגדיל את ההכנסות העירוניות מארנונה עסקית. מחירי הדירות בעיר, כך מציינים גורמים בענף, נמצאים במגמת עלייה בשנים האחרונות לאור התפתחות האזור.