שטח הפיתוח של חצור הגלילית יוכפל: תוספת של 1,720 דונם אושרה להפקדה
המועצה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה להפקיד תוכנית להרחבת היישוב בכ-59%, ימים אחרי שטיל של חיזבאללה פגע בבית מגורים בעיר. כמחצית מתושבי חצור חסרים מיגון


המועצה הארצית לתכנון ולבנייה החליטה להפקיד תוכנית להרחבת שטח הפיתוח של חצור הגלילית מכ-2,930 דונם לכ-4,650 דונם, תוספת של כ-1,720 דונם. ההחלטה התקבלה ימים אחרי שטיל ששיגר חיזבאללה פגע בבית מגורים בעיר וגרם לנזקים.
חצור הגלילית, שמונה כיום כ-11 אלף תושבים וכ-3,430 יחידות דיור, היא חלק מגוש צח"ר (צפת, חצור וראש פינה). לפי התוכניות האזוריות, היישוב צפוי להתפתח כמרכז עירוני המספק שירותים אזוריים לגליל המזרחי. בין היתר מתוכננים באזור בית חולים ותחנת רכבת במסגרת מסילת כרמיאל-קריית שמונה. כיום לכמחצית מתושבי העיר אין מיגון.
ההרחבה נועדה לאפשר רצף בינוי בין המרקם הקיים לבין תחנת הרכבת המתוכננת ולחזק את הקשר למוקדי תעסוקה אזוריים. התוכנית כוללת גם התייחסות לנחלים העוברים בשטחה, בהם נחל מחניים ונחל ראש פינה, וקובעת כי באזורים בעלי רגישות נופית גבוהה יידרש נספח נופי-סביבתי.
יו"ר המועצה הארצית, הרב נתן אלנתן, אמר כי "קידום התוכנית הוא חלק ממדיניות ברורה של חיזוק הצפון. דווקא בימים שבהם ראינו פגיעת טיל בעיר, אנו נותנים תשובה לאויבינו, ממשיכים לפתח ולבנות".
מנכ"ל מינהל התכנון רפי אלמליח ציין כי התוכנית מאפשרת חיבור של היישוב למנועי צמיחה אזוריים, בהם תחנת הרכבת ואזורי התעסוקה. ראש המועצה המקומית מיכה קבסה אמר כי מדובר ב"בשורה משמעותית" וכי חצור "נמצאת בעיצומו של תהליך צמיחה והתחדשות".