2,800 הנבחנים שניגשו היום למבחני ההסמכה של לשכת עורכי הדין, עברו דרך ארוכה מאד כדי להגיע לזה. כדי להיות עורך דין צריך לא רק ללמוד במשך 3.5 שנים ולעבור התמחות של שנה, צריך בשביל זה גם לא מעט כסף.

לימודים באוניברסיטה עולים בסביבות ה-50 אלף שקלים באוניברסיטה, אבל מי שילמד במכללה פרטית ישלם כפול ולפעמים אפילו יותר. אחרי הלימודים, חייב המשפטן הצעיר להתמחות שנה במשרד עורכי דין, בבית משפט או במוסד ציבורי כלשהו. העבודה קשה - הסטאז'רים עובדים בד"כ כ-12-14 שעות ביום, והשכר ממש לא מתגמל: 4,500 - 7,000 שקלים בחודש.

למרות הכל: כל אם רוצה בן עו"ד

כדי לעבור את מבחני ההסמכה של לשכת עורכי הדין, נעזרים המתמחים בקורסי הכנה שונים שעולים גם כן אלפי שקלים (1,700 - 4,300), וזה בלי לקחת בחשבון את קניית הספרים הנלווים. מי שמצליח לעבור את מבחני ההסמכה ולהפוך לעורך דין מהשורה, יגלה שהוא עדיין יצטרך לעבוד כמה שנים כדי להגיע לרמות שכר גבוהות.

העובדה שהשוק מוצף בעורכי דין צעירים גורמת לשחיקה במעמדם ובשכרם. עורכי דין מתחילים מרוויחים הרבה פחות ממה שאולי אתם מצפים - 7,000 - 12,000 שקלים ברוטו בחודש - תלוי בגודל המשרד ובתחום העיסוק. התחומים הרווחיים ביותר הם הפלילי, צווארון לבן, מיסוי ושוק ההון.

אז בן עורך דין הוא עדיין מקור גאווה לאם היהודייה, אבל ממש לא בטוח שבישראל 2009 הוא גם מקור להכנסה ראויה.