א', תושב צפון הארץ, חשב שהכל מאחוריו. החוב לבנק לאומי שהעיק עליו שולם כמעט במלואו, ההוצאה לפועל כבר לא נושפת בעורפו, והוא פנוי לטוס לרומניה לרגל חתונה בנו. אלא שבמעבר הגבולות נאמר לו שהוא אינו יכול לעזוב את הארץ בגלל צו עיכוב יציאה מהארץ שהוצא נגדו בעקבות חוב של 20,990 שקל.

עוד ב-mako כסף:

13 מוצרים שעדיף לכם לקנות בחנות עודפים
אופס, חברת החשמל שכחה איפה הכבלים באדמה
המקום הכי זול לקנות בו מוצרי כושר

תיק ההוצאה לפועל נפתח נגד א' כבר בשנת 2004, בעקבות חוב של 14 אלף שקל שהלך ותפח. לבסוף הגיע א' להסכם פשרה עם לאומי, לפי שילם 12,500 שקל במזומן, ואת היתרה, 1,500 שקל, ישלם בחמישה תשלומים. כעבור זמן קצר העביר א' לבנק אלף שקלים, כך שבפועל נותר חוב זעיר של 500 שקל.

באפריל 2011, בשדה התעופה בן גוריון, א' גילה שהבנק שכח כמה דברים בדרך לגביית החוב. ביניהם להודיע לו שקיים נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ, ולבטל את ההליכים נגדו בהוצאה לפועל. "הסברתי בשדה התעופה ששילמתי הכל, ומדובר בטעות גדולה", הוא שחזר. "אבל כלום לא עזר. התעקשו שאשלם שוב את החוב כולו".

א', באמצעות עורך הדין אילן גולדנברג, הגיש תביעה נגד הבנק לבית משפט השלום בחיפה בגין עוגמת נפש, רכישת כרטיסים ומעל לכול המחדל שמנע ממנו להגיע לחתונת בנו.

בתגובה טען הבנק שא' ידע שיש נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ, שכן במסגרת ההסדר שנחתם עימו לא בוטלו ההגבלות, והוא עצמו לא ביקש לבטל את הצו.

סגן נשיא בית משפט השלום, השופט שלמה לבנוני, קבע שהבנק התרשל שלא ביטל את צו עיכוב יציאה מהארץ נגד א' ולכן הוא יפצה אותו בסכום של 20 אלף שקל. "לא נראה לי, כי התובע נסע במודע לשדה התעופה ביודעו שיש כנגדו צו עיכוב יציאה מהארץ", הדגיש השופט.

לדברי השופט, לא הובאה בפניו כל ראיה שהבנק דווח ללשכת ההוצאה לפועל על הסכם הפשרה ואף למעלה מכך לא הובאה ראיה  כי הבנק דווח ללשכת ההוצאה לפועל על הכספים ששילם א'.

מבנק לאומי נמסר בתגובה: "הבנק יבדוק את האירוע הן בבקרות והן כלפי עורכי הדין ויפיק לקחים בהתאם".