"הוא ילד בגיל, אבל גאון בפיננסים": הבעלים החדשים של הפועל חיפה בכדורסל
אדיר סבג בן ה-20 רכש 80% מקבוצת הניהול תמורת שלושה מיליון שקלים שיועברו עד סוף השנה. מנכ"ל הקבוצה סיפר: "הוא גאון עם קבלות. ראיתי אותו מנהל משא ומתן בטלפון לרכישת חברה במאות מיליוני דולרים"

מי הוא אדיר סבג, הצעיר בן ה-20 שרוכש את הפועל חיפה כדורסל? רון פלדהיים, מנכ"ל הקבוצה ועד לעסקה גם שותף בבעלות עליה, לא מופתע מהתגובות הסקפטיות. "תמיד מחפשים לגלות סדקים, וזה בסדר מבחינתי", הוא אומר. "אבל אני אומר בוודאות שאנחנו מצילים את הקבוצה בעסקה הזאת".
פלדהיים מספר שפגש את סבג לראשונה לפני כחודש באירוע בתל אביב. "המפגש לא היה מתוכנן. שוחחנו על הקבוצה ועל הקשיים שלה, והוא הביע עניין רב. סיפר על היכולות שלו לגייס כספים. למרות שהוא בן 20, הרגשתי שאני מדבר עם אדם עם ניסיון וותק בעסקים, כאילו הוא בן 50. הידע שלו בתחום הפיננסים מרשים". פלדהיים הזמין את סבג לדרבי. "הוא בא, התלהב, ואחרי המשחק אמר שהוא רוצה לקנות את הקבוצה. אמר שהוא יכול להציל אותה".
מי עומד מאחורי הכסף
סבג, שעלה מטוניס בילדותו וגדל בבאר שבע, טוען שהוא מייצג בישראל את חברת VisionWave Holdings הנסחרת בנאסד"ק. לדבריו, מנכ"ל החברה דאג דייוויס מוכן להשקיע בקבוצה חמישה מיליון דולר בשנה הראשונה. "אחרי העלייה לליגת העל הסכומים עוד יעלו", אומר פלדהיים, שמוסיף כי שוחח עם דייוויס בטלפון וקיבל אישור להתחייבות.
עוד לדברי פלדהיים, סבג ודייוויס העלו רעיון להנציח את שם האוהד המנוח משה הר־אדיר, עיתונאי שאנשי החברה הכירו ואף נכחו בהלווייתו. "זה מה שחיבר אותי אליהם גם רגשית".
פרטי העסקה
במסגרת ההסכם, סבג רוכש 80% מקבוצת הניהול - לא מהבעלות על המועדון עצמו - תמורת שלושה מיליון שקלים שיועברו עד סיום העונה. פלדהיים ושותפו דניאל חזן יישארו עם 10% כל אחד. פלדהיים ימשיך לשמש מנכ"ל לצד יובל רוסמן.
"סבג קובע את המדיניות הכללית, אבל בשוטף אנחנו מנהלים", מסביר פלדהיים.
ומה עם פער הגילים? "הוא יכול להיות הבן שלי, ואני באמת מתייחס אליו כמו אבא", מודה פלדהיים. "אבל הבן אדם גאון עם קבלות. ראיתי אותו מנהל משא ומתן בטלפון לרכישת חברה במאות מיליוני דולרים".
פלדהיים מדגיש שסבג כבר העביר דמי רצינות של מאות אלפי שקלים לחשבון המועדון. "זו החותמת לכך שהוא רציני". יצוין כי VisionWave דיווחה על אפס הכנסות בשנה האחרונה ויתרת מזומנים של 2.3 מיליון דולר בלבד בסוף שנת הכספים.