המהפכה הדיגיטלית היא כבר מזמן חלק מהחיים שלנו, והקורונה נתנה לה עוד דחיפה משמעותית קדימה. בין היתר, רואים את זה במגוון תהליכים טכנולוגיים, ארגוניים וצרכניים, אבל גם באופן שבו התרגלנו לבצע פעולות מסוימות: מינימום מאמץ, מקסימום טאצ'.

במילים אחרות, אנחנו כבר רגילים עכשיו ללחוץ על מסך כדי לקבל מגוון רחב של שירותים בצורה מאובטחת ונוחה. איפה בדיוק זה קורה? הנה כמה דוגמאות שמוכיחות שהעתיד כבר כאן

שירותי תפריט למסעדות

נתחיל בשירות הבסיסי ביותר: האפשרות להזמין אוכל מתוך תפריט שמופיע על מסך. זה קורה בסניפי מזון מהיר, כולל אפליקציות משלוחים ייעודיות ומגיע עד ישיבה במסעדה עם טאבלטים במקום צוות מלצרים ומלצריות.

היתרון הוא שההזמנה מגיעה ישירות למטבח ולוקח פחות זמן להכין אותה. החיסרון הוא שאין את מי להאשים אם שוכחים לבקש שיוציאו את הפטרוזיליה מהסלט.

שירות תשלומים של אפל ו-ANYPAY לאנדרואיד 

ענקית הטכנולוגיה האמריקאית אפל סוף סוף מביאה לארץ הקודש את שירות התשלומים שלה – אפל פיי (Apple pay). מה זה אומר? פשוט מאוד: מפסיקים להיסחב עם כרטיסי אשראי וארנק ומתחילים לשלם עם האייפון.

התשלום בנייד אפשרי אחרי שמחברים את כרטיס האשראי לאפל פיי (אפליקציה שמגיעה בילד-אין במכשיר. יש לכם אייפון? יש לכם אפל פיי) ומיד עם השלמת ההרשמה – המכשיר מוכן לביצוע רכישות.

רגע, יש לכם אנדרואיד? בשבילכם פיתחו את שירות התשלומים ANYPAY, שמאפשר גם הוא לשלם בבתי עסק פיזיים באמצעות הנייד, לאחר שתורידו את האפליקציה של ישראכרט.

חשוב לציין ששירות Apple pay והאפשרות לשלם עם הטלפון הנייד בבתי עסק מייצגים מהפכה של ממש. ראשית, המשמעות היא שמזינים פעם אחת בלבד את פרטי כרטיס האשראי של ישראכרט ונפטרים אחת ולתמיד מכל ענייני הקודים והסיסמאות. כשמגיעים לקופה, רק צריך לפתוח את הטלפון הנייד ולהצמיד אותו למסוף. הקסם כבר יתרחש מעצמו (אבל לא לשכוח להירשם מראש עם כרטיס ישראכרט!).

כמו כן, התשלום נעשה באמצעות שבב NFC מאובטח שמצוי באייפון ונעול על ידי אפל לתשלום עם אפל פיי בלבד. וזה אפילו לא הכל: לא צריך להקליד קוד סודי כי ממילא מזדהים בתהליך אבטחה מחמיר של המכשיר. אה, ואפשר לשלם מהנייד גם בחו"ל.

הגר בן עזרא (צילום: בן עמי קרן )
הגר בן עזרא, סמנכ"לית בכירה חטיבת לקוחות פרטיים של קבוצת ישראכרט | צילום: בן עמי קרן

"ב-3 השנים האחרונות ביצענו קפיצה בעולם הדיגיטל", אומרת הגר בן עזרא, סמנכ"לית בכירה חטיבת לקוחות פרטיים של קבוצת ישראכרט. "אנחנו יודעים מה הלקוחות מחפשים, מה חשוב להם, למה הם פונים אלינו וכדומה, ואז אנחנו מתאימים עבורם את השירות".

"מבחינת שירות בטאצ', אנחנו מאפשרים למשל להזמין אונליין כרטיס אשראי, לחתום דיגיטלית ותוך כמה דקות לקבל את פרטי הכרטיס כולל תוקף ו-3 ספרות בגב הכרטיס בסמס מאובטח ישירות לנייד. אחרי מספר ימים גם יגיע הכרטיס פיזית עם שליח, אבל בינתיים אפשר לבצע קניות בחנויות ה-Online ולהזין פרטים לארנק הדיגיטלי ולשלם בחנויות.

"לשם השוואה, בעבר היינו צריכים לגשת לסניף הבנק או להתקשר למוקד ולחכות משהו כמו 10 ימים עד שהכרטיס היה מגיע. עכשיו, הכל קורה בכמה נגיעות ובכל שעה".

"מלבד הנפקת כרטיס בטאצ', אפשר לנסוע בתחבורה ציבורית ולשלם באמצעות האפליקציה של ישראכרט עם סריקת קוד QR זריזה ולחיוב מסודר בסוף החודש. בנוסף, אנו מאפשרים לקחת הלוואה בדיגיטל ולסיים את כל התהליך בכמה לחיצות פשוטות על המסך: החל מההרשמה, דרך מילוי הטפסים ועד תהליך הזדהות בצ'אט וידאו מול נציגי החברה".  

חשוב לציין ששירות Apple pay הושק רשמית בתאריך 5.5. לרגל האירוע, חברת ישראכרט אף מציעה ללקוחותיה הטבות מיוחדות של החזר כספי של 20 ש"ח (על כל קניה מעל 20 ש"ח) ברשתות מקדונלדס, סופר פארם, ויקטורי ובמרכזי ביג. תנסו – מקסימום תרוויחו.

"למידע נוסף על מהפכת התשלומים של ישראכרט היכנסו.

קניות ברשת (צילום: StudioQ1, Thinkstock)
צילום: StudioQ1, Thinkstock

שירותים רפואיים

היכולת של כל אחד ואחת מאיתנו להתייעץ עם רופא בלי לצאת מהבית היא לא פחות מפלא טכנולוגי. זה כולל לא רק רופא משפחה אלא גם רופא ילדים, רופא נשים ורופאים מומחים ממגוון תחומים והתוצאה היא הפחתת הביקורים במרפאה והסיכון להידבק במחלות – במיוחד עכשיו.

שירותי אונליין של קופות ובתי החולים מכונים בעגה המקצועית "טלה-רפואה" ויש להם עוד המון לאן להתפתח. עם זאת, כדאי לזכור שלא לכל ביקור רופא יש תחליף ושבכל מקרה שווה להמשיך את המעקב במרפאה (ולא לסמוך רק על דוקטור גוגל).

שירותים משפטיים

אפילו מערכת המשפט המאובנת ביצעה התאמות מסוימות בעידן הקורונה, כמו למשל דיונים ומשפטים בזום. חוץ מזה, אפשר לראות מתחת לפני השטח יוזמות שמעבירות עוד ועוד שירותים משפטיים לאונליין.

השירותים המשפטיים שאפשר כיום לבצע בטאצ' מהנייד או מהלפטופ כוללים פתיחת חברה בע"מ, הכנת הסכם מייסדים ואפילו בקשה לצו ירושה מקוון. לשם השוואה, בעבר היה צריך ממש לצאת מהבית, לעמוד בפקקים ולהדפיס עשרות עמודים כדי לעשות פעולות כאלה.

טלפון נייד (צילום: shutterstock By GaudiLab)
צילום: shutterstock By GaudiLab

שירותים ממשלתיים

עם כל הירידות על התפקוד של הממשלה בתקופת הקורונה, יש לפחות כמה דברים שנעשו טוב – כמו למשל אתר Gov.il שמרכז מגוון שירותים ממשלתיים אונליין בצורה נגישה, פשוטה ומאובטחת.

על קצה המזלג, אפשר להזכיר את האפשרות להוצאת רישיון נהיגה, בקשה לשינוי כתובת ואפילו הגשת דוח שנתי למס הכנסה. אמנם תהליך ההרשמה מעט ארוך, אבל זה שווה את המאמץ ומתבצע גם ככה בצורה חד-פעמית בלבד.

למידע נוסף>