חיפוש עבודה הוא תהליך רגיש עבור כולנו. מצד אחד מדובר בהתחלה חדשה ומרגשת ועולם שלם של אופציות שניצב לפנינו, אבל זהו גם תהליך שמלווה בלחצים אישיים וכלכליים, עשוי להימשך זמן רב ואף להיות מתסכל - אם אנחנו לא מוצאים את מה שאנחנו מחפשים. לפעמים נדמה שאם יש לנו ותק וניסיון במקצוע נחשק, תהליך חיפוש העבודה קל יותר, אבל המציאות לא תמיד תואמת את הפנטזיה שלנו, ובפועל רבים מאיתנו מעדיפים להישאר במקום עבודה קיים, כדי להימנע מאי ודאות או מעדיפים לסמוך על שיטת חבר מביא חבר כדי לא לצלול לאתרי חיפוש העבודה.

מי שמחפשים עבודה בזמן שהם עדיין אוחזים במשרה קיימת יודעים שמדובר במשימה אפילו יותר מאתגרת. חיפוש עבודה דורש זמן ובנוסף - אנחנו לא רוצים שהמעסיק הנוכחי שלנו יגלה שאנחנו פוזלים החוצה. אז איך ממשיכים לעבוד במקום קיים ובמקביל מחפשים עבודה באופן דיסקרטי?

הקדישו שעה אחת בכל בוקר או ערב

קודם כל, מומלץ להגדיר זמנים לחיפוש עבודה ולהציב גבולות בין החיפוש למחויבויות שלכם במקום העבודה הקיים. למשל - הקדישו שעה אחת בכל בוקר או ערב לשליחת קורות חיים, נטוורקינג עם קולגות מהתחום שאתם סומכים על החשאיות שלהם וחיפוש ממוקד ואיכותי באתרי דרושים. גם את ראיונות העבודה השתדלו לקבוע בזמנים שאינם מתנגשים עם המשרה הנוכחית. 

אם כבר הזכרנו את הקולגות - מצד אחד חיפוש עבודה מפה לאוזן עשוי להיות יעיל מאוד, בעיקר אם אתם מיומנים ומומחים בתחום ספציפי, וההצעות הטובות ביותר יכולות להגיע מחברים מהלימודים או ממקום עבודה קודם. יחד עם זאת, הקפידו לספר על כך לכמות מצומצמת של אנשים שבאמת יכולים לעזור ושאתם יכולים לסמוך עליהם שלא יפיצו את הבשורה ולא יסכנו את העבודה הקיימת שלכם.  

חיפוש עבודה (צילום: shutterstock By OPOLJA )
צילום: shutterstock By OPOLJA

ספקו שמות של מעסיקים קודמים

בנוסף, הקפידו שלא לשים את שמו או שמה של המעסיק/ה הנוכחי/ת שלכם כממליצים בקורות החיים שלכם, אלא לספק שמות של מעסיקים קודמים, איתם אתם גם יכולים לשוחח לפני כן ולבקש שישמרו על חשאיות. ציינו גם בקורות החיים שאתם מבקשים לשמור על דיסקרטיות. בנוסף, מומלץ לנהל את חיפוש העבודה שלכם ב-Incognito mode בדפדפן, על אחת כמה וכמה אם אתם משתמשים במחשב ששייך לחברה או מחוברים לרשת פנימית. ובכלל - אל תעסקו בחיפוש עבודה בשעות בהן אתם נמצאים במשרד. עוד טיפ הוא לא לעשות לייקים או להגיב על פרסומים של משרות ברשתות החברתיות, היכן שהפעילות שלכם חשופה לכל. 

עוד כלי שכדאי שתכירו, אם אתם בעלי ותק וניסיון בתחומים כמו הייטק, הנדסה, כלכלה, עיצוב, משפטים, שיווק או אפילו רפואה, הוא: Talink.me - אתר שמביא בשורה חדש בתחום חיפוש העבודה עבור ארגונים וטאלנטים. טאלנט הוא כל מי שיש לו השכלה, ניסיון מקצועי וכישורים איכותיים בתחום שהוא מתמחה בו. אם הגעתם לשלב בקריירה שלכם בו אתם מבינים שהידע והניסיון שצברתם שווים כסף עבור מעסיקים ומצפים לקבל הצעות עבודה איכותיות ומעניינות עם תנאים הולמים - סימן שאתם טאלנטים.

מכיוון ש-Talink.me הוא אתר שמתמחה בטאלנטים ומטרתו לסייע לארגונים ומחפשי עבודה למצוא את השידוך הטוב ביותר, תוכלו לראות בו את המשרות הרלוונטיות ביותר עבור הצרכים האישיים שלכם. אבל לא פחות חשוב מאיכות תוצאות החיפוש, היא העובדה שתוכלו לעשות זאת באופן אנונימי. בתור טאלנטים, יכול מאוד להיות שאתם כבר מועסקים בארגון, אבל רוצים לעזוב מכיוון שאתם לא מרוצים מהתנאים הקיימים, או לא מרגישים מספיק מאותגרים. יכול להיות שאתם דווקא כן מרוצים, אבל בכל זאת מעוניינים לדעת מה קורה בשוק העבודה שלכם ולהיות מעודכנים כשמתפנות משרות נחשקות במיוחד. 

הקימו פרופיל אנונימי

לא משנה מה הסיבה שלכם, זו זכותכם לשמור על אנונימיות, וב-Talink.me מבינים את הצורך הזה ומאפשרים לכם להקים פרופיל, להעלות קורות חיים, לחפש משרות וליצור קשר עם מעסיקים פוטנציאליים באנונימיות מוחלטת, על מנת שהבוסים, הקולגות או המתחרים שלכם לא ידעו שאתם מחפשים עבודה. 

עם הפרופיל האנונימי תוכלו לחפש משרות בכירות בארגונים המובילים במשק ולקבל פניות ממעסיקים שמחפשים עובדים ועובדות עם הכישורים והניסיון שלכם, כך שלא תצטרכו להתפשר על המשרה הבאה. גם אם השם, התמונה ומקום העבודה שלכם אינם מופיעים, מעסיקים עדיין יוכלו לפנות אליכם על בסיס הנתונים שהעליתם לאתר, ורק לאחר מכן תוכלו לבחור האם לחשוף את פרטיכם בפניהם.