שוק העופות מגלגל מדי שנה כ-5 מיליארד שקל –  הרבה יותר מבשר בקר –  כאשר בממוצע כל ישראלי צורך כ-38 ק"ג עופות בשנה. יצאנו לבדוק האם העוף הטחון שמוכרים וטוחנים לנו טרי, נקי וללא חיידקים כמו שמבטיחים לנו בסופרים השונים.

בשבועות האחרונים אספנו דוגמיות של עוף טחון מכל רשתות השיווק הגדולות. את כל הדוגמיות שלחנו לבדיקה במעבדת אמינולאב - מעבדה מורשית של משרד הבריאות – התוצאות שגילינו צריכות להטריד כל אדם שהכניס לפה עוף שנקנה ברשתות השיווק הבעייתיות.  

בחלק מרשתות השיווק התגלו חיידקים צואתיים, לעיתים במידות של פי 30 ופי 42 מהמותר. גם קוליפורמים וסלמונלה התגלו בבשר.

הממצאים המלאים – הערב בתכנית הכלכלית, 19:30, ערוץ 12