בכירים בתחנת גלי צה"ל קיימו אמש (ד') מפגש שבו הוחלט לצאת למאבק משותף במפקד התחנה ירון דקל בעקבות התנהלות ראש מערכת החדשות אבי ברזילי. הבכירים טוענים כי ברזילי פוגע בעבודה העיתונאית, מתערב בעבודתם באופן לא ענייני, מתעמר בעיתונאים ומתנהל באופן שפגע בתחנה.

היחסים בגל"צ הידרדרו מאוד בשנה האחרונה. חלק מבכירי התחנה כלל לא מדברים עם ברזילי ומעלים נגדו טענות חריפות. בעקבות ההתאגדות של בכירי התחנה, הוחלט לקיים הבוקר (ה') מפגש עם דקל ולהציג בפניו את טענותיהם לגבי פגיעה בעבודתם העיתונאית. אלא שאמש שיגר דקל מכתב שימוע לפני פיטורים לראש דסק התחקירים בתחנה, אבנר הופשטיין. העובדים ראו בכך צעד מתריס של דקל, והוחלט לפוצץ את הפגישה עמו.

בשבועות האחרונים החלו ראשי התחנה להתאגד בדרישה לפעול נגד התנהלותו של ברזילי, בשל הגיבוי שהוא מקבל מדקל - שכמעט שאינו מעורב בנעשה במערכת החדשות בתחנה. חלק מהטענות נגד ברזילי הופנה בשל הבמה הנרחבת שמקבל בתחנה איש העסקים יעקב ברדוגו, שהוכתר כפרשן הפוליטי של התחנה אף שמעולם לא עסק בעיתונות. ברדוגו הוא בעל קשרים פוליטיים רבים, משמש במקביל יועץ, ומייצג עד היום את איש העסקים משה בובליל בעסקי הקזינו שלו ברחבי אירופה.

כפי שפורסם ב-TheMarker, בשבועות האחרונים היו עימותים רבים בתחנה וזאת לאחר שברדוגו זעם על צוות התוכנית והצהיר כי "זו התוכנית שלי ואני אחליט מי יתראיין בה". כך למשל, ברדוגו סיכם על ראיון עם מקורבו של ראש הממשלה, נתן אשל, וזאת תוך התחייבויות שלא להזכיר את הרשעתו בבית הדין של נציבות שירות המדינה בהתנהלות שאינה הולמת עובד ציבור. בשל העימותים האלה הדיח ברזילי דווקא את עורך התוכנית דן דובין ואת המפיקה הראשית.

פגיעה נוספת היתה בעבודתו של הופשטיין. כפי שפורסם ב-TheMarker, בשבועות האחרונים צונזר או הוגבל הופשטיין כמה פעמים בפרסום תחקירים מטעמו על ידי ברזילי, וזאת על אף שהתחקירים אושרו על ידי הייעוץ המשפטי של התחנה. בגל"צ נימקו את השימוע להופשטיין בצורך לקצץ בהוצאות. ואולם במקביל לכך, התחנה שכרה בחודשים האחרונים כוח אדם אחר – למשל מגישים לצידו של רזי ברקאי. גם על מהלך זה יש תרעומת רבה בתחנה.

מגל"צ נמסר בתגובה: "ההחלטה לצאת לתהליך הקשה והכואב של קיצוץ כוח האדם של התחנה היא של הצבא. כשהצבא מקצץ בטייסות ובגדודי שריון, גם גל"צ נדרשת לקצץ בכוח אדם ועל כן נשקלת סגירת דסק התחקירים, שהוקם לפני כשנתיים בלבד. זאת לצד תקנים נוספים שלצערינו עלינו להמשיך ולקצץ. זהו תהליך כואב, אך אנו מחויבים לעמוד בדרישות הצבא, וכך גם נעשה. בכפוף לשימוע שיתקיים, נעביר המלצתנו למרכז תע"צ, שהוא הגוף המאשר.

"הימים שבהם עובדים או גורמים מחוץ לתחנה, שלא נושאים בשום אחריות שהיא, ושחשבו שהם מנהלים את התחנה נגמרו מבלי שוב. נמשיך לפעול לטובת התחנה ומאזיניה, למורת רוחם של אלו שחושבים שיש לשמור רק על האינטרס האישי שלהם. עובדי התחנה, בכירים ככל שיהיו, לא ינהלו אותה".

הכתבה פורסמה במקור באתר "TheMarker".

 

עוד באתר TheMarker: