mako
פרסומת

האמת העירומה

לאחר עדותה הגרפית של ג'סיקה מאן בתחילת השבוע - "אין לו אשכים, נראה שיש לו וגינה" - משפט הארווי וינשטיין עולה שלב נוסף. אתמול, הוצגו בבית המשפט תמונות עירום של המפיק המואשם באונס, בשביל לשמש נקודת התייחסות לעדותיהן של מאן ואחרות

מערכת mako תרבות
mako
פורסם: | עודכן:
Getty Images
הארווי וינשטיין בבית המשפט | צילום: Eduardo Munoz Alvarez; GettyImages IL, mako
הקישור הועתק

ג'יג'י חדיד יכולה לנשום לרווחה שהיא לא נבחרה להיות בחבר השופטים הסופי במשפט האונס של הארווי וינשטיין, שנאלצו להתמודד אתמול עם מראות שלא היו מוכנים אליהם, קצת כמו הקורבנות של מפיק העל.

כחלק מתהליך המשפט, המושבעים קיבלו חמש תמונות של וינשטיין בעירום מלא, שמטרתן לשמש נקודת התייחסות לעדויות של הנשים שתקף, שתיארו את איבר המין של וינשטיין. מוקדם יותר השבוע השחקנית ג'סיקה מאן, שמאשימה את וינשטיין כי אנס אותה בשנת 2013, סיפרה על דוכן העדים: "בפעם הראשונה שראיתי אותו בעירום חשבתי שהוא מעוות... זה נראה כאילו אין לו אשכים ויש לו וגינה". מאן הוסיפה ואמרה שלרגע אחד היא "התמלאה חמלה, כי נראה שהכעס שלו הגיע ממקום של בושה". 

אתמול, המושבעים קיבלו לידיהם תמונות עירום של וינשטיין שצולמו במהלך החקירה שלו ביוני 2018, שמטרתן להוכיח שמאן, כמו גם הנשים האחרות שהעידו במשפט, אכן ראו את וינשטיין בעירום. לא ידוע בדיוק איך התמונות האלה נראות (בארה"ב החוק לא מאפשר לצלם בתוך כותלי בית המשפט, אלא רק לאייר), אבל על פי הדיווחים, כמה מהמושבעים הגיבו בפליאה, הרימו גבות ועיקמו את הפרצוף בתגובה לתמונות שחולקו להם.

על פי הדיווחים, הדברים של מאן בתחילת השבוע עוררו צחוק גם מהשורות בבית המשפט שהיו שמורות לתומכי וינשטיין. המפיק עצמו לקח את הדברים באופן מבודח, וכשנשאל על ידי העיתונאים מחוץ לבית המשפט על התיאור של מאן, הוא ענה להם בסרקזם שהגוף שלו "מושלם". אתמול, מחוץ לבית המשפט, וינשטיין שוב הגיב לדברים בבידור מוחלט. כשנשאל על ידי עיתונאים אם התמונות שחולקו למושבעים אכן היו שלו בעירום, הוא ענה - שוב בסרקזם - "לא, זה היה פלייבוי".