mako
פרסומת

אחרי התגובות: אלי גורנשטיין מחק את הפוסט על "יודונאצים"

השחקן הישראלי הוותיק מחק את הפוסט שפרסם אתמול נגד נוער הגבעות: "אני מתבייש בישראליותי, כשאני רואה ישראלים, בסיוע חיילים, מתעמרים בפלשתינאים תמימים בשטחים", כתב

גיל משעלי
פורסם:
אלי גורנשטיין חוזר לדבב
ומה יש לו להגיד על המצב במדינה? | צילום: ערב טוב עם גיא פינס, באדיבות ספורט 1
הקישור הועתק

לאחר שהשחקן הישראלי הוותיק אלי גורנשטיין פרסם אתמול פוסט תקיף בדף הפייסבוק שלו, שבו יצא נגד אלימות מתנחלים ביהודה ושומרון, הוא מחק אותו היום (שני) מהפיד שלו.

בפוסט כתב גורנשטיין: "אני מתבייש בישראליותי, כשאני רואה ישראלים, בסיוע חיילים, מתעמרים בפלשתינאים תמימים בשטחים (יהודה ושומרון). פרופ' לייבוביץ' כינה אותם בשם הראוי 'יודונאצים', זה בדיוק מה שהם, ולא 'נערי-גבעות'".

בכתבה שפורסמה ב-mako על דבריו, לצד גולשים רבים שהזדהו עם דבריו ואמרו כי הוא "אמיץ" ו"צודק בכל מילה", היו גם מגיבים שתקפו: "תעוף מפה", "חייבים להחרים אותו", "איפה היית ב-7 באוקטובר" ועוד.

בהמשך סיפר גורנשטיין בן ה-73 ל-mako על הסיבות לכתיבת הפוסט: "כל חיי הייתי גאה במדינה הזאת. בכל מקום שהייתי בו - למשל כששיחקתי בווינה - התגאיתי להיות ישראלי. כשאני רואה מה שקורה עכשיו... הישראלים היום סובלים. זורקים אותם כשרואים את מה שנערי הגבעות עושים לפלסטינים התמימים בשטחים. מכים אותם, עושקים להם קרקעות והורגים להם את הבקר. אי-אפשר להסתכל על התמונות האלה. אני משתגע. הלב שלי כואב. אנחנו מוקצים בגלל זה".

גורנשטיין סיפר כי פרסם את הפוסט בעקבות כתבה שראה בטלוויזיה. "ראיינו רועי צאן פלסטינים שוכבים בבתי חולים אחרי שהכו אותם ועשו בהם שמות ופוגרום. אתה לא יכול להתנתק מהתמונות האלה שהמשפחה שלך עברה פוגרום באירופה או, אתה יודע, בשואה. נכון שאנחנו גם עברנו פוגרום ב-7 באוקטובר, אבל אנחנו לא יכולים להיות כמוהם. אם נהיה כמוהם, אז מה - איפה פה העם הנבחר? איפה ישראל עם הערכים שלה? ומעודדים את זה מבחינה מדינית", אמר.