mako
פרסומת

בקרוב: עונשים מופחתים לשיכורים קלים

בקשה לעדכון פקודות התעבורה שהוגשה היום לממשלה כוללת כמה צ'ופרים לנהגים כמו ענישה מדורגת לנהגים שיכורים ואפשרות לתשלום דו"חות בתשלומים, אך מאידך גם כמה סעיפים בעיתיים מאוד הפוגעים בזכויות הבסיס במדינה דמוקרטית ביניהם הרחבת הסמכות של שוטרים לשלול מנהלית רישיונות, גם אם לא ראו בפועל את ביצוע העבירה

מערכת ערוץ הרכב
mako
פורסם:
הקישור הועתק

mako
ענישה לפי רמת האלכוהול

מעתה, במקום פסילה אוטומטית לשנתיים לכל מי שנתפס נוהג תחת השפעה, יונהג דירוג ענישה עם טווח רחב יחסית שיאפשר לתת שלילת רישיון של בין 6 חודשים ל-3 שנים, זאת בהתאם לרמת האלכוהול שזרמה בגופו של הנהג.

בנוסף עדכון פקודות התעבורה, יאפשר לנהגים לראשונה לשלם דו"חות תנועה בתשלומים, זאת מאחר שלטענת משרד התחבורה נהגים רבים המקבלים קנסות תעבורה כבדים, מערערים לבית המשפט רק משום שהם מתקשים לשלם את הקנס הכבד.

mako
אפשרות לשלם דוחות בתשלומים

מן העבר השני הצעת החוק כוללת גם כמה סעיפים בעיתיים שלמעשה פוגעים בזכויות הבסיסיות של הנהג במדינה דמוקרטית וכך למשל נהג שיבקש לערער על הדו"ח בבית המשפט יאלץ להפקיד את מראש את שווי הקנס בקופת בית המשפט ובמידה שיורשע יאלץ לשלם באופן אוטומטי קנס כפול.

בנוסף העדכון כולל גם הרחבה מדאיגה בסמכויות שוטרים לפסול מנהלית רישיונות נהיגה של נהגים, ובעוד שעד היום קצין משטרה היה יכול לשלול רישיון רק במידה שהנהג ביצע עבירת תנועה אל מול עיניו או במקרה של מעורבות בתאונת דרכים, מעתה, על פי הצעת החוק החדשה, קצין משטרה יכול לפסול מנהלית רישיונות לנהגים גם רק על סמך יסוד סביר להניח שהם ביצעו עבירה חמורה .

פרסומת

mako
שוטרים יוכלו לשלול רישיון לנהג על סמך חשד סביר אפילו אם לא ראו אותו מבצע את העבירה