https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

חלה מתוקה

חלה יפהפייה וריחנית, שתפאר כל שולחן חג

|מתוקים שלי http://www.shirley-nemesh.com/| פורסם11:14
חלה מתוקה (צילום: שירלי נמש, מתוקים שלי)
צילום: שירלי נמש, מתוקים שלי
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (20 מנות):

  • תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ

לבצק (2 חלות):

  • 1 ק"ג קמח לבן

  • 1 כף מלח
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/3 כוס שמן
  • 1/4 כוס דבש
  • 1.5 (360 מ"ל) כוסות מים פושרים

לזיגוג:

  • 4 כפות דבש מהולות ב-2 כפות מים רותחים

אופן ההכנה:

1לקערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים שוב עד להטמעה. מוסיפים את הסוכר, הביצים, השמן והדבש ולשים בעזרת וו הלישה.

2מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק. (אם כבר נוצר בצק לא ממשיכים להוסיף את יתרת המים או לחילופין - אם התערובת לא מתגבשת לבצק מוסיפים עוד מעט מים ובהדרגה).

3לשים במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וקצת דביק. משמנים את הקערה במעט שמן, מגלגלים את הבצק בתוך הקערה על מנת שיצופה כולו בשמן. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה למשך כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4משמנים תבנית קפיץ בקוטר 28 ס"מ ומניחים במרכזה קערית זכוכית קטנה. משמנים גם את חלקה החיצוני של הקערית.

5לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לכדורים בקוטר של כ- 5 ס"מ כל כדור.

6מחליקים את פני הכדורים ע"י מתיחה של הבצק בעזרת שתי הידיים ודחיפה של הקצוות כלפי פנים. מניחים את הכדורים בתבנית במרווחים של כ-2 ס"מ זה מזה כשצידם החלק כלפי מעלה. 7. טיפ: אם חשוב לכם מראה אחיד וסימטרי: עבור תבנית בקוטר 28 ס"מ ידרשו 9 כדורי בצק במשקל של 100 גרם כל כדור.

8מכסים את התבנית במגבת ומניחים שוב להתפחה למשך כ-40 דקות.

9מחממים את התנור ל-180 מעלות.

10אופים את החלה למשך כ- 20-25 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

11בינתיים מכינים את הזיגוג: מערבבים את הדבש במים הרותחים.

12עם צאת החלה מהתנור ובעודה חמה, מברישים אותה בזיגוג הדבש (כמחצית מכמות הזיגוג עבור כל חלה). מפזרים מעט סוכר גבישי.

13ממתינים לצינון מלא של החלה ומחלצים אותה מהתבנית ומהקערית, על ידי העברת סכין חדה בדפנות התבנית והקערית. מומלץ להגיש טרי.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il